Péče o trávník



MHa - (5) - 203.142 (?) 
20.9.2014 1:15, zobrazeno: 4310x
Dobrý den. Jak si udělat hezky trávník? Nejdůležitější je pravidelná péče. Nejen stříháním docílíte perfektní vzhled a hustý trávník. Je nutné pravidelně dodávat všechny živiny a vláhu vašemu trávníku. Pravidelně prořezávání a vyčesávání dodá vašemu trávníku vzduch a potřebné živiny se dostanou ke kořenům. Týdně se věnuji trávníku několik hodin, ale výsledek je super. MHa




Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
Josef. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2694) - 133.60 (?), 20.9.2014 7:22

Ano, trávníček máte hezký, nízký, pravidelný, dobře nakrmený, jak prozrazuje jeho barva... Předpokládám, že máte i automatickou závlahu.

Mohu se zeptat: jak ho máte dlouho? A byl založen položením kobercového trávníku anebo výsevem? Případně pokud víte přesný typ použité travní směsi, také by to mohla být zajímavá informace.

Josef.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
MHa - (5) - 203.142 (?), 20.9.2014 22:51
Dobrý den, Děkuji Trávník byl založen výsevem v minulém roce v polovině srpna. Travní směs se pokusím zjistit od firmy která trávník zakládala. Vím, ze používají travní směsi z Rožnovských travních semen. Nemám automatickou závlahu, ale uvažuji, že si svépomocí něco zajistím, protože mám na pozemku dvě studny.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
MartinS - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (468) - 228.52 (?), 20.9.2014 8:02

Dobrý den,

Vaše fota jsou ukázkou toho, jak by měl vypadat trávník po nízké seči, tedy krásně zelený bez roztřepených bílých až hnědých konečků. Vaší snaze a používání vřetenové sekačky fandím  (sám mám nyní již dvě) i když ne každý sdílí podobný názor na kvalitu trávníku u RD. Já osobně se zde snažím o podporu správné a systematické péče, která ve výsledku mnoho věcí zjednoduší. Sám však nyní svému trávníku dávám poměrně dost zabrat tím, že se snažím o změnu na téměř monokulturu různých druhů kostřav. Původní směs byla 75 % kostřavy a 25 % lipnice, bohužel zjistil jsem, že lipnice u mne rostou daleko rychleji než kostřavy což nebylo pro údržbu a vzhled moc dobré. Pokud máte někdo defacto kostřavový trávník tak budu rád za vaše zkušenosti a poznatky.  Martin

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
MHa - (5) - 203.142 (?), 20.9.2014 23:01
Dobrý den. Travní směs je z Rožnovských travních semen a ke kostřavě a Lipnici je ještě Jílek vytrvalý, ale poměr neznám. Musel bych oslovit firmu, která trávník zakládala. Trávník je nyní v perfektní kondici, i když nyní mu moc neprospívá velké množství závlahy. Už by nemuselo tolik pršet. Hodně prospívá pravidelně jednou za měsíc vyčesání a vertikutace. Milan.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika