Novy travnik - velke horko



host - 29.62 (?) 
7.7.2014 13:56, zobrazeno: 3559x

Dobry den, zaseli sme travnik, minuly vikend prvni cast, t ento vikend druhou.. bohuzel sme se blbe koukli na predpoved a neocekvaali sme takove vedro..

Zavlazujeme rano ve 4 pulhodiny, pak v 9 zase pulhodiny predtim nez jdeme do prace, pak se zavlazovani samo pousti v pul treti a pak ho poustime my kolem osme..

Chtela bych se zeptat, myslite, ze mohlo osivo prezit pokud by nahodou puda proschla behem tohoto dne? Opravdu sme necekali takove horka (nase chyba), ale co ted s tim? prvni cast travniku uz je pekne vylezla, ale obavame se o tu druhou ktera byla zaseta pres vikend..

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 21.143 (?), 9.7.2014 13:50

Dobrý den,

pokud jste zalévali tak jak posisujete tedy cca 4 x denně by to mělo být v pořádku. Navíc nyní Vám to pořádně asi zkropil déšť tak jen čekejte. Lepší je po zasetí zalévat krátce, méně vody a častěji, aby se netvořili kaluže. Krátkodobé oschnutí nevadí, stejně Vám vyklíčí hlavně ta semena co jsou pod povrchem, jelikož mají více vlhkosti a lépe se ujmou. Jakmile bude tráva vyšší cca 5 a více cm, tak je lepší zalévat více a méně často než nyní. Klidně i ob den a nejlépe brzo ráno. Jen pro info, opravdu dobrý trávník potřebuje 25 až 40 litrů vody na m/2 a týden. V extrémní vedru na slunku to může být i více. Martin

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 29.62 (?), 9.7.2014 13:57

Dobry den, dekuji za prispevek.. zatim nova cast neklici, ale jeste ma cas :).. starsi zaseta 11 dni nyni vypada takto.. myslim a teda spis doufam, ze na ten vek travniku je to postacujici a bude se uz jenom zahustovat..

louze se nam tvori a ted uz aspon vime z ceho.. bohuzel zavlazovani je schopne samostatne kropit jenom kazdych 8 hodin, teda 3x za den a proto sme zavlazovali vetsi davkou vody.. ted by melo nejakych par dni prset a teda se snad bude zavlazovat samo :)

11 dni od vysevu
11 dni od vysevu
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 21.143 (?), 10.7.2014 15:13

Dobrý den,

dle fotky to vypadá na to, že se Vám semínka trochu díky loužím slila do hustějších celků. Pokud v těch prázdných místech nebude tráva do cca 7 dnů klíčít tak bude nutné ji dosít a mírně posypat lehkou zeminou nebo trváníkovým substrátem. Je lepší závlahu nastavit na co nejratší čas, na tak malou pochu stačí pár minut a raději ať to klidně mírně oschne než louže. Pokud to nenechte suché několik dní tak se osivu nic zásadního nestane, jenom to bude klíčit déle. Samozřejmě když přijde přívalový dešť tak s tím nic nenaděláte, záleží hodně na propustnosti a složení té půdy do které jste to sázeli, vhodná a lehká, vzdušná půda je pro kvalitu trávníku docela zásadní. Někdy je lepší to po vyplavení udělat znovu.

Martin

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika