Louže při setí trávníku



host - 29.62 (?) 
30.6.2014 11:19, zobrazeno: 2432x

Dobry den, rada bych poprosila o radu... v patek sme zaseli kousek travniku (diky bohu jenom kousek).. vsechno bylo urovnano uvalcovano rovna plocha.. davali sme i dost pisku cca kolecko na metr ctverecni.. vcera prisla bourka, a vsechno se nam jaksi slelo do louzi a teda i travni semeno..

Tady bych potrebovlaa poradit co myslite, ze sme udelali spatne kdyz se nam ta voda nijak extra nevsakovala naopak zustavala na povrchu?

Mohlo to byt prilis silne uvalcovano?

Dekuji za jakekoliv rady

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 21.143 (?), 1.7.2014 9:29

Dobrý den,

těžko takto bez dalších znalostí podloží tedy minimálně cca 15 cm horní vrstvy půdy radit. Jed o to, pokud jste přidávali písek, jaký?, jak byl dokonale promýchán a s čím. Pokud to bylo s např. původní jílovitou půdou a bylo to jen v malé vrstvě tak to může být příčina. Samozřejmě pokud silněji uválcujete např. jílovitou půdu tak se voda moc vsakovat nebude. Skutečně bez znalosti složení horní cca 15 cm vrstvy moc neporadím. Válcuje se po zasetí spíše větším a lehkým válcem tj. do cca 70 kg. Toto první válcování má pouze obnovit vzlínavost vody, většina semena má být pod ideálně povrchem cca 0,5 až 1 cm. Nicméně i ideálně připravený substrát, rovina atd. někdy před opravdu silným přívalovým deštěm neochrání a musí se to poté dělat znovu.

Martin S.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika