Do kdy položit travní koberec?



host - 201.151 (?) 
18.9.2009 14:05, zobrazeno: 8010x

Do kdy je nutné položit travní koberec, aby se krásně zakořenil? Pokládali jste koberec sami? Na co si dát pozor?

Díky předem za zkušenosti.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
jez33 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (97) - 12.2 (?), 20.9.2009 14:01

Dobry den. Minuly rok sme pokkladali koberec niekedy v polovici oktobra (rijna), PHA Hostivice. Vsetko je OK. zakorenil, prezimoval a pekne rastie. Zalezi od pocasia. Ako sa bude vyvijat.

Pri pokladke jednotlive koberce prirazte co najviac k sebe aby neboli medzi nimi medzery. Kladte tak ako sa kladu tehly, aby nevznikali dlhe suvisle spary. Kratsie konce mozete prelozit cez seba,  staci cca 3 centimetre aby neboli velke straty (kludne aj 10 cm), na zaver sa tento preklad prereze (oba koberce naraz),odrezky sa odstrania a koberce pekne zapadnu do seba. Nie je to nutnost alwe fakt to pekne zapadne do seba a nemusite nic presypavat substratom, koberce su pekne tessne vedla seba, spary v podstate nie su cize nepresychaju a nerobi to suche pruhy. tie su v podstate iba kozmeticka vada, ale kedze hlavnou vyhodou koberca je okamzity efekt, tak... ale je to vcelku pracne. rezete asi 5 cm zeminy s drnom :) chce to dobry noz a stale ho brusit. tupym nozom je to o ruku .

A oni sa tie koberce trosku natahuju. to si vsimnete ked ich budete posuvat rozbalene, tak ich zbytocne nenatahovat :) pekne ich zrazit dokopy

Pozor si dajte najma na pripravu pody, kedze koberec nieco stoji, netreba to podcenit. radsej investovat na zaciatku ako potom doriesovat nedostatky. riadne urovnat, uvalcovat, aby co najmenej potom zosadala. na vrch mozte rozprestriet travnikovy substrat 2-5 cm. po pokladke uvalcovat v diagonalnom smere. o 7-10 dni prve kosenie o 1/3 vysky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 201.151 (?), 21.9.2009 14:08

Díky moc za podrobnou odpověď. U nás bude nejhorší připravit povrch, částečně je udusaný, na části je špatný trávník. Ještě přemýšlím co s drny původního trávníku. Zarýt pod nový nebo vykopat a dát do kompostu?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika