Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den,

za první není to jen o seči, je chybou, že si lidé myslí, že když si koupí směs do sucha tak, že po osetí nebude potřeba skoro zavlažovat a že se udělá trávník sám. Neudělá. Každá nově osetá směs (pokud má vytvořit zapojený trávník) potřebuje v prních měsících zálivku bez rozdílu složení. To že je to směs do sucha tak je to dáno zastoupením kostřavy rákosovité, ale ta aby mohla fungovat jak se očekává, tak potřebuje nějdříve pořádně zakořenit (nestačí jen pár cm). Obecně právě kostřavy mají lepší schopnost zakořenit více do hloubky a tím vlastně lépe odolávají suchu + některé jejich druhy jsou na tom ještě lépe, tedy nepotřebují poté tolik vody a živin, ale musí se jim v počátku pomoci jinak trávník neudělají a nenaplní Vaše očekávání. Pokud navíc bylo oseto do jílovitější půdy, která vesměs v širším okolí Řípu je, tak to budou mít hodně těžké.

Nový trávník Vám nehoustne hlavně z důvodu stresu, nemá vodu a má mělké kořeny. Navíc máte tam i jílek a ten vodu potřebuje hodně. Navíc tím, že klíčí jako první a omezuje následné klíčení ostatních druhů tak ve směsi bude mít z počátku poměrně silné zastoupení. Sečením se to nevytrhne. Sekejte klindně na výšku nastavení sekačky kolem 3,5 - 4 cm (výška nože od podlahy) a pohnojte pokud tedy nehnojíte pravidelně.

Jinak pokud to máte na zahradu kolem domu, tak bych si tam kostřavu rákosovitou nikdy nedal (není to moc hezká a vhodná tráva na domácí trávník), suchu odolává velice dobře také kostřava ovčí a částečně i kostřava červená a když se zapojí tak i lipnice luční, určitě daleko více než jílek. Navíc tyto druhy jsou schopené vytvořit hezký zapojený trávník. Mnou oblíbená šlechtitelská stanice Větrov má v nabídce směsi do sucha také a složením pro tráník kolem domu bych řekl lepší. Martin

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika