Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den,

trochu postrátám hlavní otázku, ale předpokládám, že chcete hezký trávník. Bohužel první chyba se stala a tou bylo použití těžké půdy a jako podklad jste k tomu ještě navezl jíl a to dohromady s trávníkem prostě nejde. Pro mne je smutné to, že Vás na to měla upozornit firma, která Vám ten trávník zakládala (pokud tedy neupozornila a Vy jste neposlechl). Bohužel většina zahradnických firem, trávníkům nerozumí, mají rotační brány a drahé osivo a to je tak vše. Tím nechci tvrdit, že ostatní své práci nerozumí, ale na trávník pokud jej chci mít opravdu hezký tak je nutné brát prověřené specilisty. Nejste první kdo řeší problém, firma založila tak jsem jim důvěřoval a ono to nyní nefunguje. Právě většinou první rok je to OK jelikož tráva je mladá a hezky zelená, ale problémy přichází právě časem, puda se více udusá a trávník začne mít problémy.  S Vaším trávníkem lze pracovat formou aerifikace a pískování, ale je otázka, zda jste ochoten toto podstupovat a financovat.

Tedy má zásadní rada je sekat a sekat, často (ideálně 2x týdně) kvalitní výkonou a ostrou sekačkou (nejpépe vřeteno, ale to předpokládám nemáte), sekačku pravidelně brousit, kosit vždy max 1/3 délky (toto je důležité). Zalévat a pravidelně hnojit, dle doporučení výrobce hnojiva. Toto je základ, který pomůže posílit rostliny a tím, že nebudou trpět stresem ze sucha, tupé sekačky, podsekávání a budou mít živiny tak i ta špatná půda pro ně bude menší problém a vy budeme mít z trávníku více radostí než starostí. Když tomu všemu dáte pravidelnost a jistý řád tak se první úspěchy dostaví.

Houby neřestě a posekejte je ať netvoří výtrusy. Letos je mám v trávníku také.

Martin

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika