Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Děkuji za zajímavé informace. Podzimní hnojení má určitě smysl pro ty co mají trávník slabý, celkově trpící nedostatkem živin apod. Na jaře je to pak znát. U dobře ošetřovaného a celkově správně a ve vhodné půdě založeného trávníku nebude výpadek hnojení moc znatelný.

   Osobně se snažím nyní hnojit co nejvíce organickými hnojivy,  pokud to mohu srovnat s hnojivy z běžné obchodní sítě tak je tam rozdíl v rychlosti růstu trávy. Soused používá ta standartní a pokaždé co pohnojí tak tráva roste jako blázen, je to pak taková houpačka. Mne roste poměrně stabilně po celou sezonu. Problém u běžných hnojiv je v uvolňování a vyplavovaní dusíku, kdy se velká část dusíku bez užitku vyplaví, proto je pak nutné hnojit častěji, což je jednak neekonomické a také neekologické. Profi hnojiva např. od Everrisu, Compa či od Agro Profi pak používají technologie řízeného uvolňování dusíku, obalení polymerem. Výsledek je pak znát.  Samozřejmě vše je komerce, před cca 20 lety tady nikdo neřešil hnojiva na trávník jako nyní. Nic pořádného nebylo, používalo se jedno NPK a také to stačilo :-). Myslím si, že také bude hrát velkou roli velikost trávníku a jeho zatížení. Bohužel dnes většina nových RD má menší plochu trávníku než tomu bylo dříve, trávník je pak logicky více namáhán a proto potřebuje intenzivnější péči. Kdo má kolem domu velkou zahradu se sadem ten to řešit nemusí. Martin

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika