Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Díky za názory.

Zemina je spíš jílovitá. Doporučené množství semene bylo 30g / m2... plochu jsem si rozdělil na sektory 3x10m a dával jsem do secího vozíku lehce pod 1kg semene.

Zalévám 5x denně vždy po 10minutách. Půda je vlhká zhruba do 5cm.

Po čase jsem si všiml že v některých místech je dost tvrdá, jako zvrdlé bláto, dával jsem to za vinu intenzivnímu zalévání takže jsem v tomto týdnu změnil frekvenci zavlažování pouze na 30min každé ráno.

Také mám za to že by trávník měl vypadat úplně jinak, přemýšlel jsem zda dosívat ale někde jsem vyčetl že se mají dosívat pouze místa bez trávy o velikosti dlaně, a takové místa tam nemám. Spíš jde o to že v těch "holích místech" se tráva zastavila třeba na 2-3cm.

To pomrznutí by mohlo být, když byly stébla kolem těch 3cm tak bylo opravdu týden hodně chladno. V noci na nule. Opdovídali by tomu ty žluté konce trávy?

Když jsem to hnojil, bál jsem se na trávník ještě stoupat takže jsem pohazoval malou dávkou hnojiva jak jsem psal výše, a na některých místech mám tmavě zelené pruhy, jak je patrné na fotkách. Myslíte že má smysl ještě přihnojit rovnoměrně po celé ploše vozíkem?

Faktem je, že za domem mám ještě cca 15m2 trávy kterou jsem doséval později stejným způsobem a která kolem 18.5 ještě nebyla venku a ta vypadá podstatně lépe. Měla sice také hodně světlou barvu a zkusil jsem ještě jednou trochu více pohnojit Cereritem a nyní povyskočila a má tmavě zelenou barvu.

Kameny postupně sbírám, nechtěl jsem trávník zatěžovat chozením, vzhledem k tomu jak to vypadá tak do prvního sečení budu mít vysbíráno, i když je to fuška.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika