Stínící clony na plot



Stránky: 1,  2   
host - 183.216 (?) 
6.2.2016 21:09, zobrazeno: 13366x

Zdravím, rád bych Vás požádal o radu. Plánuji že si pořídím stínící clonu na plot ale problém je v tom, že plot je souseda. Poradil by mi někdo prosím tady, co bych si měl vyrobit   nebo koupit nějaký krátky plutek do 4m abych mohl připevnit tu clonu a nemusel s tím obtěžovat souseda  a zda je na to nějaká ohláška. Děkuji předem všem za nápady a rady.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 248.27 (?), 6.2.2016 21:47

nepotřebujete nic, jen dohodu se sousedem. Dejte mu vybrat, jestli si můžete nasázet metasekvoje nebo jestli Vám pomůže s natažením stínovky. Většina normálních lidí Vám na místě souseda pomůže s natažením té stínovky a navíc Vám poradí, jak to máte udělat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 183.216 (?), 7.2.2016 7:45

Soused si nepřeje abychom mu na plot vůbec nic nedávali to aby měl o nás neustále přehled co děláme, kdy přijdeme, atd. je velmi agresivní a sprostý a to je si představte pan Ing. soused už v důchodu.

Když klepu chvíli běhounek z chodby venku na zahradě, nebo stačí si kýchnout,  tak okamžitě pan Ing. soused s paní jsou v pozoru a mají neustále nějaké přípomínky. Přitom sami když dělají venku kravál s vnoučaty, tak to je vpořádku. Sousedi by chtěli abychom byli doma zalezlí a nic venku nedělali jenom oni. Takhle nám to davají na jevo. 

Věčně stojí za dveřmi a neustále nás jeho paní a on hlídá kdy v kolik jdeme ven. Je nám to dost nepříjemné protože tohleto šmírování dělají už delší dobu. Proto bychom chtěli dát něco před sousedův plot.  Jak daleko by se mělo od plotu dát náhradní krátký plůtek do 4m.  vš 2m.

Jak by jste tento problém řešili Vy? Předem moc děkuji.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 248.27 (?), 8.2.2016 1:53

V tom případě doporučuji PARAVAN. Pokud někde něco potřebujete, tak to postavíte "okolo" a když jdete domů nebo odjedete na dovolenou, tak jej opřete o barák. Výhodné je to zejména, pokud je soused z jižní nebo JZ strany a Vy by jste si trvalou clonou stínili na vlastní "trávník". Paravan navíc není stavbou ani živým plotem, proto na něj neplatí to z nového OZ "nad 1 m výšky lze jen 3 m od" splečné hranice (nebo souhlas souseda).

/ / / / / / / /  -_-_-_-_-_    a jiné žaluzie jsou pohledově selektivní = v určitém směru jsou průhledné, v určitém průsvitné a v ostatních neprůhledné.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 183.216 (?), 8.2.2016 7:23

Paravan je dobrý nápad ale když bude velký vítr, tak každou chvíli nám bude padat. Poradil by jste mi prosím,  ještě něco co by se dalo připevnit na vruty, ale abych nemusel obtěžovat souseda. Kolik cm od plotu?Soused má kolem svého plotu dvě pergoly a dvě kůlny.

Daleko od plotu to má asi 50cm a tři cyprišky vše je blízko plotu. On nám sdělil, že na stavebním úřadě má známou takže mu všechno projde a nás by udával co smíme a nesmíme. Připadá mi to nespravedlivé jeden může a druhý nesmí.

Díky moc.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 248.27 (?), 8.2.2016 8:50

Vždy je to o dohodě. Pokud tam cypryšky byly před přijetím nového OZ, upravujícího tuto problematiku, tak i bez známé na úřadech je to, jako by měl váš souhlas (zákon nemůže být retroaktivní).

Obecně ty paravany nemusí být jen volně stojící, ale mohou být i zapichovací nebo na zemní vruty. Jinak úřad od úřadu jsou mírné nyance ve výkladu, co jsou prvky zahradní architektury (nevyžadující nic podle §103 stavebního zákona) a co jsou pevné trvalé stavby, na které se již §103 nevztahuje a je potřeba je mít ohlášené nebo projednané.

Jinak na "známou" je nejlepší nejprve zjistit si její jméno a pak si za ní dojít a oznámit jí, že se soused všude chlubí "jak má protekci" a že Vy máte "oznamovací povinnost" v případě, že by to jevilo znaky korupce. Pak se jako kozel zahradníkem, daná známá se musí chovat tak, aby vy (nebo Vaše nestranná náhodná návštěva) jste neměli důvod podlehnout a splnit "oznamovací povinnost".

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 35.250 (?), 8.2.2016 10:26

Dobrý den, je zde uvedeno několik nápadů, jak problém vyřešit nebo alespoň zmírnit. paravan ve větru nebude padat bude-li částečně prodyšný, může být i porostlý listnatými popínavkami.  jak se Vám sousedi dívají ke vchodu do domku, když mají postavenou pergolu nebo další přístřešek a ještě vysázené cypřiše.? 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 183.216 (?), 8.2.2016 11:39

Dobrý den, sousedi mají mazi pergolou a kůlny samé široké uličky a právě tímto mají o nás vždy dobrý přehled.

Bud´to stojí v uličce pan soused nebo jeho paní nechápu, co souseda na tom pořád baví takhle šmírovat. A nejvíc mě zaráží, že se ještě přitom schválně v uličkách ukazují abychom je viděli. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Hráběnka - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (391) - 217.129 (?), 8.2.2016 12:30

Navrhuji nějakou provokaci, aby se lekli a začali koukat na druhou stranu. Jistě vás nebo ostatní, co to čtou, něco napadne :-).... Třeba zrcadlo. Nenechte se otrávit!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 247.50 (?), 8.2.2016 12:49

No nevíme jak to je je, kdo provokuje...

Nechápu proč si ten Ťuňta co tu žádá o radu nepostaví vedle plotu na svém pozemku dva svoje sloupky a nenatáhne si tam tu svoji clonu a bylo by.

Jinak kdo nešmíruje sousedy? To děláme všichni. Když k někomu vidím na zahradu, tak si nenasadím na oči klapky, abych k sousedům neviděl. Takže samozřejmě mám přehled co sousedi dělají, jestli makají nebo se jen tak poflakují a když mne nějaká jejich činnost zaujme, tak to samozřejmě skouknu. No a kdo říká, že to nedělá tak má špatný zrak nebo sousedy tak deleko, že k nim nedohlédne, nebo lže.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika