zahradní nábytek



Stránky: 1,  2   
fff - (1) 
2.2.2003 18:15, zobrazeno: 38017x
Jak ošetřit starší dřevěnou rozmoklou lavičku-jaký nátěr ?
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
host, 9.2.2003 11:56
Určitě by bylo třeba nejdřív odstranit starý nátěr. Na nový bych se zeptal odborníků v nějaké specializované prodejně. Moc dobrý ale prý není Antidřevin (nebo jak se to jmenuje). Jinak je možno lavičku ošetřit nějakým přípravkem proti plísním a hmyzu a pak natřít klasickou barvou nebo lazurovacím lakem (pak by ale bylo zřejmě třeba lavičku přebrousit).
L.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host, 9.5.2004 7:38
Záleží na tom jaký nátěr měla původně - jestliže nějaký emailový nátěr a nelze jej bezezbytku odstranit, potom bych doporučoval 1 - 2x nátěr fermeží a potom nějakou emailovou barvou, jestliže je bez nátěru nebo jej lze všechen dostat dolů, doporučuji Luxol nebo podobný nátěr - bezbarvý - vynikne kresba dřeva - nebo některý z tmavších odstínů - zakryje případné vady na kráse. Samozřejmě nejprve je nutno rozeschlé části důkladně zklížit případně opravit.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host, 11.7.2005 23:19
Údržba zahradního nábytku je popsána na stránkách společnosti African Comfort - http://www.africancomfort.cz/udrzba.html
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 223.43 (?), 12.2.2007 21:01

Opravdu záleží na nátěru který je na lavičce nyní, ale asi nejspolehlivější způsob je odvést lavičku do louhárny (není to tak drahé), pokud chcete aby měla přírodní vzhled. Poté přebrousit , natřít octem zředěným vodou (kvuli neutralizaci), a poté bych doporučoval xylamon či xyladekor nebo podobný nátěr. Více info na www.brokr.wz.cz

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 244.114 (?), 12.2.2007 22:14
Ale taky si uvědomte, že ta renovace bude něco stát.
Možná i víc, než nové dřevo.......o námaze a výsledku ani nemluvě.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1463) - 158.206 (?), 6.12.2007 17:24

jestli k té lavičce nemáte nějaký citový vztah, tak bych se rozmýšlel nad nákuopem jiné. Pokud ano, dřevo nechte velmi důkladně oschnout, odstraňte kartáčem nebo brusným papírem vrstvu zvětrlaé barvy (pokud tam je( a pak použijte nějakou více složkovou lazurau na dřevo (myslím tím impregnaci, tenkovrstvou lazuryu, případně pak silnovrstvou přes ní).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 105.22 (?), 28.1.2008 9:40

Zdravím, podobný problém jsem měl taky. Měli jsem starší nábytek, který trpěl a tak jsme si ho nedříve nechaly vylouhovat. Efekt - hruza. Po měsici jsme si ho vyzvedli a hle, zkrouceno. Pro další renovaci jsem použili již klasický postup a to poctivě obrousit, ošetřit nátěry a šup, nábytek vypadal jak nový. Dřiv jsem používal luxol ale tehdy jsme vyzkoušeli Belinku a můžu doporučit. Lavice je venku již pár let a barva drží. Koukněte když tak na www.zahradnicentrumvrkoc.cz je to tam docela hezky popsano. DAlší různé odstraňovače nátěru asi zavrhněte. Měl jsem možnost vyzkoušet dva a nikdy efekt nebyl takový Teď si ale o to víc vážím zahradního nábytku.

P.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 80.39 (?), 28.1.2008 10:43

No, pane Vrkoč, máte možná pravdu, ale když jsem zkoušel odstranit mechanicky dobře navrstvený nátěr ze staré židle, trvalo mi to týden a zbytky nátěru tam ve spojích a mezi vlákny dřeva stejně zůstaly. Louhování bych tak úplně nezavrhoval.
  Další zkušenost jsem učinil takovou, že starší dřevo raději natrírám častěji a levnějšími lazurami, zatímco nové těmi lepšími a v delších intervalech. Zdůvodnit to nedovedu, snad jen že  staré dřevo víc pije a ty lepší lazury se prodraží.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 81.46 (?), 12.2.2009 21:12

Pokud chcete ošetřovat jakýkoliv zahradní nábytek je dobré vědět jaký máte typ dřeva. U evropských typů dřevin je opravdu péče drahými prostředky zbytečné, protože tyto druhy dřevin jsou méně odolné proti povětrnostním podmínkám a plísním. Zahradní nábytek je ale levnější a větší péčí (schovávání na zimu, zakrývání před deštěm apod.) jeho životnost alespoň o něco prodloužíte.
Jestli jste ochotni investovat do zahradního nábytku vybírejte exotické dřeviny karri-eucaliptus, iroko, teak apod. Podle času, který chcete do zahradního nábytku investovat a podle umístění nábytku vybírejte i typ dřevin. Teak je tak ceněný proto, že struktura dřeva je hutnější než u evropských dřevin a vysoký obsah silic zabraňuje vnikání vody do dřeva a jeho následné praskání. Navíc dřevo může zůstat zcela bez údržby a dosáhnete vzhledu šedostříbrného, jako znáte z amerických filmů.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika