Nápady na levné fólie či materiály na jezírko



host - 250.3 (?)
22.5.2008 11:42

Díky, to vypadá velice zajímavě.

Slávek

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
                     
Pslany - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (120) - 225.162 (?), 22.5.2008 7:13

opravdu zajimave, viz www.juta.cz/junifol_eco.htm

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1463) - 158.206 (?), 22.5.2008 8:31

Pokud to někdo prodává i po částech je to asi dobrá volba - jinak ta celá role je dost velká...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 166.66 (?), 22.5.2008 9:41

Uváděl jsem koncové ceny u distributorů, samozřejmě dostupný je vždy jako nejmenší běžný metr danné šíře

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 121.238 (?), 22.5.2008 10:25

Juta folia je pozoruhodna vzhladom na jej cenu. Ma niekto s nou skusenost?

Z aplikacneho materialu vyplyva, ze sa pouziva na velke plochy. Material je HDPE. Islo by ju prisposobit na malej ploche tvaru jazierka? S PVC foliamy ci kaucukovymi toto problem nie je. Staci, ak je teply slnecny den, zmaknu a prisposobia sa terenu. Neviem, ako sa chova HDPE. Pevnosti a dalsie parametre odolnosti folie nie su to jedine, co by mala mat. Ale mozno to bude fungovat. Stacila by nejaka referencia, ci tuto foliu niekto pouzil na jazierko.

Zdravi, Juro

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 166.66 (?), 22.5.2008 10:49

Subjektivní reference vám nepomůže - doporučuji kontakt na výrobce a dohledání technologických norem a listů, definujících pokládku. Nicméně nemáte pravdu, že pevnostní parametry nejsou pro info důležité, naopak, pokud je folie patřičně odolná v tahu, smyku, tlaku můžete si být jist, že jí přeložení neublíží.

Pokud byste ale chtěl elimininovat ohyby a přehyby, nezbývá vám, než folii stříhat a svařovat. :-))

nehledejte v problematice více složitosti, než v ní skutečně je - jezírkové folie jsou "side efect"  výroby standardních hydroizolačních folií - s  drobným rozdílem, odlišnou marketingovou politikou a menšími nároky na množství  dodržovaných norem a technologie pokládky a dalšího  zpracování.

Příklad - hydroizolační folii Vám s patřičným vybavením bez problémů spojí člověk zvyklý vytvářet zahradní jezírka, naopak to už to tak snadné není - hydroizolatér svářející folie  nádrží,  náhonů, vodních staveb  zešílí, pokud  byste od něj chtěli svařovat  folie pro zahradní jezírka - ty se sváří obtížněji a musí s nimi pracovat opatrněji. Některé technologie svařování jsou pro jezírkové technologie dokonce nedostupné. Naopak  problematika vodních staveb naopak vyžaduje, aby se na svařování folie (má- li být komerčně úspěšná) daly použít VŠECHNY známé technologie spojování - svářeči hydroizolačních folií jsou sice kvalifikované síly , ale rozhodně se nejedná o nějaké piloty raketoplánu....

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 121.238 (?), 22.5.2008 13:01

Pisete, ze subjektivne referencie nepomozu. Nesuhlasim. Preto sme na tomto fore, ze si cenime nielen subjektivne nazory, ale hlavne skusenosti.

Nikdy som netvrdil, ze pevnostne parametre nie su dolezite. Iba tvrdim, ze nie su jedine, co je dolezite.

Obtiaznost prace s foliou moze byt dolezita tiez. Neviem, ale ak chce niekto usetrit na foliipa r korun, nemalo by to byt na ukor rizika ze sa zvarovanim folie spravi nejaka chyba, alebo ze sa budu prehnute faldy folie vznasat v jazierku ako nejaky kitovec. Nemalo by to byt na ukor nakladov na pracu, inak si to spravim sam s drahsou foliou.

Mozno hydroizolater, ako pisete, nie je super kvalifikacia. Len ci ho zozeniete na robotu za cenovy rozdiel medzi PVC a PE foliu. Mozno na obrovske jazierko a stavby. Ale na mensie... to je otazka.

Mozno mate pravdu vo vsetkom a moje pochybnosti nie su namieste. Osobna skusenost by dala odpoved.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 250.3 (?), 22.5.2008 11:42

Díky, to vypadá velice zajímavě.

Slávek

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1463) - 158.206 (?), 22.5.2008 19:04

najít pečlivého a spolehlivého izolatéra je nadlidský výkon, zeptejte se některých zahradníků, kteří si nádrže nechávají vařit - a asi budete překvapený, jak málo budou sdílní :)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 248.54 (?), 23.5.2008 0:11

Pane hrkale! Proč by měli být sdílní? Vždyť by se sdílností připravili o obchod! Nicméně, jistě mi dáte za pravdu, že pokud chcete cokoliv kvalitně, musíte si to bez ohledu na to, jakou firmu objednáte nastudovat a často i naučit...

Víte pane Hrkale, lehká chemie mne mnoho let živila a i nadále živí - add folie, vzpomínám si jak jeden můj kamarád, doktor přírodních věd a ředitel divize "povrchových matereriálů" věhlasné americké firmy, tedy člověk řídíci prodej laků avysoce specializovaných fólií stavěl dům. V místě s relativně vysokou hladinou spodních vod. PAn manažer velmi pečlivě dohlížel na práci dělníků při provádění hydroizolace základů. Po 3 reklamaci sundal sako, společně jsme zapůjčili svářecí ruční poloautomat a za den měli sklizeno.

Nicméně nesouhlasím s rozhořčeným kolegou zpoza Bílých Karpat - Mě nejde o úsporu několika korun, ale o použití nesrovnatelně kvalitnějšího materiálu za shodnou cenu. Stačí pečlivě číst. NAvíc pro kladení a sváření hydroizolačních folií je dostupné velké množství návodů a technologických postupů bez mlžení a tajupných šeptand o výjimečnosti technologie vedoucích pouze k vytváření dojmu falešné výjimečnosti technologického postupu, který je jinde běžný (pokud člověk umí číst).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1463) - 158.206 (?), 23.5.2008 8:31

" Pane hrkale! Proč by měli být sdílní? Vždyť by se sdílností připravili o obchod! "  - to je přesně ten důvod. Pečlivých izolatérů, kteří mají nervy na vyvařování oblin ve dně nádrže je opravdu málo, a ještě méně je těch, kteří berou za svou práci i faktickou záruku.
Ohledně Vašeho tvrzení o snadném sváření - všechno chce své, a to je i důvod, proč si valná část firem někoho na tuto práci najímá - to nejsou dobrodruzi, kteří nějak vyvaří nádrže, ona začne do půl roku téct, a pak už záleží na přesvědčovacích argumentech zákazníka, zda k nápravě v rámci záruky dojde. Takových případů znám několik.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika