Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

OK, opět platí, co jsem napsal výše, zároveň je jisté, že Vám nikdo doporučení ZÁVAZNĚ nedá, pokud je materiál primárně schválený na jiné použití. Zde je možné pouze vyzkoušet nový materiál na základě důvěry v katalogové listy a certifikáty.

Nicméně, co se týče vln a přehybů - v hydrizolačních průmyslových systémech je obecně nepřípustné v sytému připustit přehyby (praxe bývá odlišná) a v profesionálníc systémech to platí i pro PVC (tedy stejný materiál, jako jsou jezírkovky).

Osobně bych asi svařoval a svařoval a jezírko volil jako čtyřuhelník, nebo oválné, nebo ledvinovitého tvaru a to bez ohledu na to jakou folii bych použil (Zda jezírkovou, nebo průmyslovou). Sám bych se nejspíš vyhnul PVC, jakémukoliv i pokud by obsahovalo aditiva pro zvýšení odolnosti proti UV, jedná sice o osvědčený, nicméně historicky jeden z nejstarších materiálů. Od jeho vzniku se objevilo mnoho novějších a technologicky vyspělejších materiálů.

Pokud bych byl nucen volit jezírkovku, nejspíš bych sáhnul po kaučukové folii od firestone. Ale to je spíš otázka osobních preferencí. Nicméně znám několik tzv. " surface specialists" , tj .povrchových specialistů - profesionálů, kteří se živí jako republikoví manažeři pro koordinaci prodeje folií a laků. Pokud jsme se kdykoliv bavili o tom, jakému systému dát přednost, vždy upřednostňovali materiály pro profesionální, rozumějte průmyslové použití. Důležité samozřejmě je dodržet technologie zpracování. Zde ale manuály hovoří pro profesionální systémy, návody na vlastní pokládku, spojování, a následné zkoušky bývají naprosto sofistikovaně a detalně popsané, pro lidovou tvořivost zde není místo.

Konečné rozhodnutí bude na staviteli, pokud ale nemá technickou erudici, měl by zvážit rizika a benefity. Předpokládám totiž, že největší riziko průmyslových folií nespočívá v jejich kvalitě , ale ve faktu, že pokud někdo špatně odvede svoji práci, bude se snažit vymluvit, že za to "může ta průmyslová folie"

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika