Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Největší problém má folie s UV zářením, proto má tendenci tvrdnout právě při okraji nádrže, kde není nijak chráněna. Co se týče použití stavebních izolačních folií, některé jsou dtražší než naše jezírkové, některé levnější - je to asi spíš o obchodní politice té které značky. Jeden izolatér, se kterým jsme o tom hovořil, uváděl jiný podíl nějakých změkčovadel a jetšě něčeho, což podle něj zapříčíní, že "stavbení folii" 0,8 svaří bez potíží, ale jezírkovou s velkými problémy, snadno ji propálí
Ono jak tu nádrž izolujete je prakticky jedno, hlavně ať to drží a co možná nejdéle. Viděl jsme pěkné jezírko dělané z betonu natřené nějakou izolační hmotou (pán pracoval v betonárce a beton ho vyšel levněji než folie) a bylo to udělané tak, že kdyby mi to neřekl, tak jsem to nepoznal. Spíš bych opravdu varoval před tím jít až na hranu možného co se izolace týče - právě díky možnému předělávání nádrže po úniku vody.
K tomu spojovaní - u běžné folie můžete jít dvěmi cestami - tou první je koupit folii v nějaké metráži ( libovolné pro manipulaci) a přesně podle tvaru nádrže ji vyvařit nebo slepit přesně podle tvaru. Výhodou tohoto řešení je naprostá absence všelijakých záhybů a faldů, které vám hotová role bez tvarových úprav udělá.  Nejste vázáni prakticky ničím, jen šikovností člověka, ketrý to více či méně pečlivě udělá. Nevýhodou jsou právě desítky, možná stovky metrů svárů, které dělal jenom člověk.
Další možností je použití hotové role - výhody jsou relativně rychlá pokládka a to, že folie je spojena v továrně nějakým automatem, kde je možnost chyby hodně potlačena. Nevýhodou jsou pak ony zmíněné faldy a záhyby, které se vždycky nějaké objeví, a také nějaký odpad ( těžko lze předpokládat, že budete mít přesně obdelníkovou nádrž) Co vím, tak největší formát je 12x15 nebo 10x20m, u kaučuku je to tuším 15x50, nejsem si jist. Největší role v celku, se kterou jsme se setkal , měla tuším 15x31m.
Otázka, kterou verzi použít, zda hotovou roli nebo vařit, závisí na velikosti a tavru konkrétní nádrže - někdy je levnější vařit, jindy ne - to záleží
Sám mám doma jezírko z role 12x15 - a byla těžká jako .........

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika