Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Tak ted se pokusim napsat a popsat vyčerpávající postup prací na jezírku. Takže nejdříve si uděláte nějakou jámu. Já si ji též udělal na cca 70 procent a z nedostatku času zůstala přes zimu nezabezpečena a tak jsem další rok kopal znovu. Takže ke stavbě: Na hotový tvar z hlíny může být i část (uvidíte na fotkách) nanesete cca 2cm malty (měl jsem různé zbytky pytlovaných ze stavby) může být malta "hrubá" nebo i "fajnová-jemná". Až malta zavadne (ten den nebo i příští) tak se nanese fasádní ledidlo a do lepidla dávát perlinku, zahladit hladítkem, lžicí či špachtlí. A po mírném zavadnutí zahladit do hladka štětcem namočeným ve vodě. (na perlince poctivě dodržovat přesahy 10cm). Po zaschnutí jsem na celé jezírko aplikoval ještě jednu vrstvu perlinky. Na místa kde jsem si myslel že budou nějaké tlaky a pnutí jsem přidál nějaký pasek perlinky při první či druhé vrstvě perlinky. Tvar mám členitý a tak jsem musel perlinku řezat na menší kusy. Velkých kusů tam moc nemám cca 10ks - 1m2 i míň. Potom jsem udělal konečnou vrstvu stěrky (lepidla) nanést vrstvu zahladit po mírném zavadnutí (v létě hned) opět zahladit štětcem s vodou do hladka.  Lepidlo používat mrazuvzdorné, "na perlinku".  Po uplném zaschnutí, penetrace (obyčejná) a pak jsem celé dílo natřel tekutou izolací obyč. Denbraven ze stavebnin. Fotografie ukážou více. A letos jsem zhotovil potůček cca 3m délky s 2 tůnkama - ta samá technologie s rozdílem (jen jedna vrstva perlinky, a místo tekuté izolace jen penetrace asi 3×.

Jezírko "drží" (po zimě jen na horní hraně trošku odlepeného lepidla) ale únik vody žádný, spravila to hrstka lepidla a pak penetrák.

 FanZJ6

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika