Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Bohužel, nicméně u kapalinových testerů samozřejmě dochází k chybám, ale velcí výrobci mají své měřící sety relativně stabilní, co se týče výsledků. Nehovořím ani tak o absolutních hodnotách, jako o tom, že sety jednoho výrobce dávají stále podobný výsledek.

Na trhu jsou i kapalinové soupravy, které obsahují více reagens a jsou přesnější, než akvaristické komerční sety. Jsou ale realtivně drahé, jedno měření vychází na desetikoruny. Osobně tedy používám komerční pro laiky, třebaže jsem si vědom jejich limitů.

Ale k Vašemu dotazu - slušné kapalinové sety pro kolometrickou a odměrnou analýzu  jsou například sety VISOCOLOR alpha, pokud budete chviličku googlit termín

kity analytické VISOCOLOR alpha

  najdete několik eshopů, jedná se o kity s několika reagens a jsou jistě přesnější, než to co běžně používám.

Měření lze "kalibrovat" tak, že měřím nejprve roztok s definovanou koncentrací, kdo ale zažil někdy laboratorní praktika z analytické chemie na VŠ, bude skeptický jako já a s testery bude pracovat rovnou.

Samozřejmě, že speciální elektronické profi testery jsou o něčem jiném, ale dobré kapalinové na měření, kdy se výsledky pohybují v určitých intervalech, a mohu s nimi dobře měřit trendy jsou dostačující.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika