Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ono je to spíše naopak, co se týče fragility systému.

Ale přes to, akvária nejsou "jiná"  je to biotop, který potřebuje technickou podporu a biologická filtrace, která jej udržuje v chodu je zcela stejná jako u jezírek. Nemáte zde jiné bakterie, nepracují na jiných principech.

Akvária jsou (povětšinou) křehčí z hlediska stability, protože je v nich více ryb na objem, svítíte jim naostro takovými světelnými toky, které v součtu u jezírek nepotkáte a navíc mají stabilně vyšší teplotu vody - mají tedy v průměru dlouhodobě horší sycení kyslíkem než jezírko. pokud trochu cuknete chemismem vody, ryby odejdou i díky tomuto faktu.

Do akvárka doléváte vodu, ideálně 1 x 14 dní, měl byste měnit 20-30 procent objemu, kdo ví čím? jeden doplňuje ze studny, druhý z vodovodu, jeden tam, druhý onde. Akvária jsou ve srovnání s jezírky "přerybněná", to co rybky vyprodukují je adekvátní hejnu kačen, které přistanou každý den.

Chci tím říci, že i zde je předimenzování filtru   výhodou. Navíc, pokud se podíváte na principy péče v akvaristice, tyto principy jsou stejné pro akvárko o objemu 100 litrů, stejně jako pro sladkovodní nádrž v ZOO, která má objem zvící jezírka. Extrémem jsou mořská akvária, ta jsou nesrovnatelně náročnější, než sladkovodní a péče o ně vyžaduje profesionální vybavení i znalosti.

Akvaristika je (podle mého subjektivního názoru) o něco systematičtější z hlediska technologií, protože smyslem akvaristiky je chovat v 90% tropické ryby, na které se křivě podíváte a odejdou. A to často bez toho, že by se Vám podařilo změřit nějaké významné změny chemismu vody.

Principy jsou podobné, zajímavé je, že technologie migrují spíše z akvaristiky do jezírkové oblasti, než by tomu bylo naopak.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika