Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Díky za vyčerpávající popis, údaje s rychlostí průtoku a množstvím media jsou velmi zajímavé, a dost se liší od našich. Abychom se vrátili trochu oklikou k dotazu ohledně filtru Gardena PF 15000 S, který tady někdo vznesl - pro porovnání vezměte množství media, který ve filtru od Gardeny máte, a koukněte na průtok skrze něj, a pak je porovnejte s údaji, které výše zmiňuje Chemický Alí. Pokud dojdete ke stejnému závěru jako já, naplníte filtr od Gardeny k prasknutí čímkoli, co by mohlo zvětšit aktivní plochu biofilmu :)

Ještě dotaz na Chemické Alího - píšete, že průtok skrze filtr stahujete o 30-50% možného maximálního výkonu.  Máte pocit, že při větším průtoku klesá hladina dusičnanů rychleji, než při pomalém? Resp. neměřil jste někdy rozdíl (pokud je vůbec běžnou metodou měřitelný) v dosažení hodnot NOx při různých rychlostech průtoku?
Stále mi to vrtá hlavou, zda průtok není tím dominantním, nebo alespoň velmi důležitým faktorem, hlavně co se denitrifikace týče.  Velmi silně mne láka myšlenka postavit si jednoduchou kolonu s regulovatelným průtokem, a na ní to otestovat, a hledám argumenty proč se do toho (ne)pustit

Ještě k té lampě - umístění na konci systému má nějaký technologický důvod ?  Proč ji nemáte vřazenu mezi čerpadlem a filtrem ?

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika