Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

- nedostatek kyslíku- vede k tomu, že rostliny neprosperují, dusíkaté sloučeniny jsou k dispozici hlavně řasám.

- S proudící vodou máte naprostou pravdu- vláknité řasy se skutečně často bjevují na místech s proudící vodou, to ale nesouvisí s okysličením.

- Siporax, který jsem zmínil je speciální jezírkový (Siporax POND- váleček 25 mm, akvarijní SIPORAX má velikost válečku 15 mm, nebo je pro akvaristiku dostupná frakce v podobě kuliček), liší se velikostí ve srovnání s akvarijním, Siporax lze samozřejmě částečně vymýt. To je právě kouzlo nanomateriálů, kam siporax patří - dutiny jsou tak malé, že jim nehrozí ucpání (snížení aktivní plochy) kaly, které mají mnohem větší velikost. Siporax je navíc údajně zatím jediným materiálem, který je reálně samočistící.ZAjmavé také je, že vykazuje vysokou účinnnost i při nižších průtocích. Předpokládá se ale kvalitní filtrační sestava. Obecně se uvádí (i uživatelé) velmi dlouhá životnost, a to i v náročných systémech mořských velkoobjemových akvárií.

Jeho kvalita je vakoupená relativně vysokou cenou, navíc v našem bananistánu podstatně vyšší, než například v německy hovořících zemích. Nemám představu, co stojí jezírkový SIPORAX v Německu, ale u akvarijního je rozdíl cen proti ČR i dvojnásobný.

- bazén- jezírko,  vždy se zasměji při podobné představě, je to takový romantický ideál.  

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika