Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Faktory, co jste zmínil, zcela jistě vedou k tomu, že řasa má lepší podmínky k růstu. Nejsem si jist, čemu řikáte vysoké hladiny fosforu a dusíku, zvláště u fosforu je tato hodnota velmi nízká, mimo měřící schopnosti běžných měřících sad, které jsou volně k prodeji. Vláknitá řasa Vám vyroste i v pitné vodě.

Rozporoval bych nedostatek kyslíku jako důvod růstu řasy - velmi často se vláknitá řasa vyskytuje právě v tekoucí vodě, na kyslík bohaté.  Potůčky jsou jedny z prvních míst, kde se Vám vyskytne

S použitím Siporaxu to myslím může fungovat velmi dobře u akvária, kde je přeci jen míra mechanické nečistoty menší, netroufám si odhadnout, jak aktivní může bý siporax po 3-4 měsících ve filtru, ke kolmataci tam musí docházet, a nevím, do jaké míry je zase možné vyčistit siporax do původní aktivní plochy.

Jinak zcela souhlasím s Vaší poslední větou o čistotě vody v jezírku - spousta nových majitelů jezírek chápe jezírko jako bazén (myšleno čistotu vody i dna) ve kterém se dá koupat, rostou tam vodní rostliny a plavou velcí barevní kapři. Takový ideál. Realita bývá odlišná

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika