Dětské hriste



Stránky: 1,  2,  3   
host - 202.55 (?) 
8.6.2015 9:54, zobrazeno: 15633x
Dobrý den. Chtěl by se vas zeptat na par věci ohledně tohoto hřiště viz foto.. Chci postavit dětem postavit něco podobného jen základna na domek bude asi 2x2 metry a od země k podlaze asi 1.5 metru v teto vísce musí začínat klouzacka.. A celkem to bude vysoké asi 3 metry.. Přijal bych par rad. Jaké tramky by stě volili 8x8 by stačili nebo 10 x10.. Budou u toho ještě houpačky a áčko na houpačky udělám asi taky z tramku.. Ještě by me zajímalo jak silne prkna na podlahu? A jaky rozměry by měli mýt krokve?jestli tam vůbec nakou dávat a popřípadě jak daleko od sebe? Jinak jakýkoliv nápad navrch popřípadě FOTA vašich hřišť by byl supr

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
J.f.K - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (322) - 244.2 (?), 8.6.2015 10:59

S ohledem na dynamické vlastnosti houpačky doporučuji ji dát jako samostatnou konstrukci A+A s horním břevnem. Domeček je staticky asi jako H+H+H a pokud k tomu připojíte horním trámkem Ačko, tak to budete do 1/2 roku předělávat jako já. H+A prostě je na straně A tuhé a na straně H měkké. Při tomto oddělení pak stačí na vše trámky 80×80 zhoblované na 74×74. Výplně z OSB a palubek.

Při požadavku na životnost střechy 10 let stačí OSB natřená eternalem. Tedy přesněji, eternal nalejete doprostřed a pak stěrkou (cidlinou) roztáhnete do plochy, čímž se vyplní prohlubně nebroušené OSB (na rozdíl od stětce a válečku, který nebroušenou strukturu kopíruje).

Doporučuji u pískoviště řešit boční stěny jako plachty v rámu. Svisle přiklopené brání kočkám v přístupu, odklopené ven jsou markýzami, odepnuté z pantů a opřené o sebe pak dalším herním prvkem, položené na zem lehací podložkou....

U každého H nebo obdélníku nezapomeňte na řádné zavětrování úhlopříčkami, pásky nebo deskovými prvky stěn (OSB či překližka zavětruje, palubky na sraz nikoliv). A je trojúhelník, ale v druhém směru je to obrácené U = je nutno přidat pásky, nebo mít A půdorysně do dosti otevřeného lichoběžníka (tj. D). Jak by se chovalo zavětrování připřažením k domečku dle schématu H+H+H_+_A+A nevím. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 181.47 (?), 8.6.2015 15:41
Tak děkuji za rady taky jsem si to říkal ze bude lepší na tu houpacku udělat dvě A ale pak jsem viděl jedno A připojené k H takže je fajn ze stě mi poradil.. Tramky asi použijí 10x 10 jenom kvůli vzhledu. OSB mám takže je to fajn.no pískoviště právě ze už mám o rozměrech 1.5m na 1.5 m a to se mi predelavat už nechce a nad to postavíme tot.. Houpacku nejspíš udělám tedy úplně oddelenou. Ještě nevím zda patky Acek zabetonovat nebo zahrabat do hlíny bojím se ze by to pak rychle hnilo ale na ten železných látkách to je zase jako kuří noha tak nevím a jak hluboko to same u toho domečku jak stě řešili vy? Nemáte foto vašeho hřiště
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 248.116 (?), 8.6.2015 17:23

No před 12 lety jsem to provizorně dal na patky níže na obrázku tak, že hrot (délky b-c = 1,0-0,2 m) je v zemi a kapsa (délky C) nad zemí. Konce zasouvané do patky byly 12 hodin namočené v kýblíku s Bochemitem pak 3 dny sušené a nakonec natřené 2× luxolem (odstín Pinie). Po zasunutí pak byl přetřen tím luxolem i pozink a odstín se sjednotil. Zatím drží, nic nehnije. Takže varianta, že to před dalším natíráním rozeberu a posadím na betonový základ padla.

Nastudujte si detail upevnění klouzačky. když je to příliš tuhé či měkké, tak se to láme. Dobré je to chytit k trámku 10×10, který je v žlábku 11×11 nasladko, nebo bez žlábku k domečku na panty. Dole přišroubujete výztuhu zaklapávací do nějakého zámku. Pokud potřebujete sekat trávu, není problém pak na chvilku klouzačku odklopit nebo vysadit. Klouzačku dávejte směrem z jihu na sever - není tolik namáhaná UV zářením a není v létě příčinou popálení dětí. V dojezdu jsem vyměnil zeminu do hloubky 0,3 m a čtverci 0,7×0,7 m kvalitním trávníkovým substrátem (rašelina+kompost+písek+antuka v poměru 1:1:1:1) a nasel zátěžový trávník. Na rozdíl od místa pod houpačkou trávník v dojezdu klouzačky stále drží. Pod houpačkou jsem musel dát plastovou zatravňovací tvárnici, tam by měkký dojezd nebyl k ničemu.



Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 181.47 (?), 8.6.2015 19:12
Děkuji děkuji každá rada je mi cenna... Jo na tyhle patky jsem to chtěl právě dat pak jsem si říkal ze to nebude stačit ze to zabetonuji.. Ale pokavad vám to drží na tomhle 12 let tak není co resit.. Privat bych vaše foto... A dík za upozornění na tu klouzacku ale tak jako tak to bude na severovýchod. Jen to upevnění jsem moc nepochopil ale to uvidim az budu mít klouzacku v ruce.. Klidně radte scim koliv na co si dat pozor a tak a jak co udělat nikdy jsem nic podobného nedělal. Ale vzrucny jsem takže věřím tomu ze si to postavíme sam než abych to dětem za 25 tis kupoval..
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 248.116 (?), 8.6.2015 22:10

Ten sever není nutný tak úplně, hlavní je to nemít od JV přes J až po ZJZ kdy se ten plast v letním poledním sluníčku ohřívá až na 70°C a je nutné jej před použitím ochladit vodou (a budete vybíhat každou půlhodinku chladit klouzačku?).

Ad lámání plastů - ti co dělají hřiště na zakázku ten detail neřeší = tím že si uděláte hřiště sám asi moc neušetříte, ale můžete mít vymakaných více detailů, protože předtím, než začnete stavět si to lépe promyslíte bez omezení (za tuhle vychytávku si nikdo nepřiplatí tak to udělám stylem "dejsem ať tu dlouho nejsem").

Otvory musí být a) nejde zastrčit prst b) pokud jde zasunout prst, musí jít i vytáhnout c) nejde prostrčit hlava (šíře pod 12 cm) d) když jde prostrčit hlava, musí prolézt celé dítě (ø nad 30 cm)....

Měkké povrchy pro dopad jsou, když má podloží strukturu jako pro fotbalové brankoviště = kopaný písek a hodně organiky jako rašelina nebo slaměnná řezanka. Protože postupně vyhnívá, nutno častěji vertikutovat a dosapávat do původního objemu (případně sejmout drn, podsypat a znovupoložit).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 181.47 (?), 8.6.2015 22:13
Ještě vých se chtěl teda zeptat na ty Acka se dají taky použít teda tyhle zatloukavaci patky stím ze by šli na šikmo? Tím ze neumím úplně truhlářské spoje bude stačit teda když to zavetruji vše jenom tema paskama uhelnikama patkama a tak jo? Ještě bych se chtěl zeptat jakým a vrutama by stě ppospojovali to základnu vte výšce 1.5 metru když tramky budou 10 x 10 jasné na pozednici vyriznu kapsu a provrtam ale jakým a vrutama malýma speciálním a nebo stačí normální klasické samorezy.. Jste jedna kolik by stě daly středových tramku aby se neprohybala podlaha?? Děkuji za rady
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 181.47 (?), 8.6.2015 22:17

Sorry za ty chyby mám nakej chytrej moooooderniiii mobil a je na ... Nepochopil jsem vas stěna otvorama)???

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 248.116 (?), 8.6.2015 22:32

Dítě nesmí uváznout za prst - v panice má dost síly aby si jej amputovalo (místo klidného vyproštění). Uvázne-li celou rukou, tolik síly nemá a tak to řeší řevem. Nesmí uváznout hlavou, protože přiškrcené neřve. Obdobně lana upevněná na obou koncích nesmí vytvořit smyčku dávající obvod krku (průhyb vytvářející smyčku obtočenou kolem 3 prstů je použitelné pravidlo). Volná lana je lepší používat širší a měkká než tenké "prádelní šňůry". Pozor na svěrné mezery.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
J.f.K - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (322) - 244.2 (?), 9.6.2015 8:25

Bezpečnost je řešena předpisem ČSN EN 71-8:2012 a souvisejícími, podle kterých státní zkušebny mají atestovat profesionální výrobky.

cool

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Motorova pila stihl 02813.4.2024
Kouří do místnosti12.4.2024
Ventilátor na krbová kamna12.4.2024
Motorova pila stihl 02812.4.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika