Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Tak jsem můj počin sesunýroval, třeba to někomu také pomůže, a vás již znalé výroby vína poprosím, o mrknutí na postup, zda jsem něco nězapomněl nezkazil nebo zda je to OK. Děkuji.

SOLARIS - sklizeň 29kg, při teplotě 20stC a cukernatost refraktomatrem 21,7
==============================================================
D = 14.9. 16 hod - sklizeň
D+ 1 hod - ruční odstranění shnilých bobulí
D+ 2 hod - mletí a odšťopkování
- třapina a shnilé bobule = 4 kg, celkem: 25kg rmutu

rmut
- moštoměrem: 21,5° (kg sach na hl) (19°C)
- cukroměrem: 23,3% (sach ve vodě) (19°C)
D+5 hod - sířeno pyrosulfidem, 1,6g na 20 litru = 40mg / l)
D+ 8 hod - lisování při 16°C
- 1. lisování : 15,5 litrů moštu
- 2. lisování : 17 litrů

mošt měření

moštoměrem 21.9st.
- aplikace MOSTGELATINE 17ml / 17 lit
D+ 23 hod - stočení od kalů, přenesení do prostředí s 25°C
D+ 1 den - aplikace nejprve živné soli SIHA-GARSALZ (3g na 17 lit), mošt 17°C
- aplikace kvasinek SIHA ACTIV 7 (3g na 17 lit) mošt 17°C

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika