Přestěhovaná Yuka



host - 104.14 (?) 
12.11.2014 9:49, zobrazeno: 2390x

Dobrý den,
manžel mi před dvěma dny přivezl ze zaměstnání obrovskou Yuku-má asi dva a půl metru na výšku a dva metry do šířky.Je to nádherná květina a velmi nerada bych o ní přišla.Proto se ptám... když byla z veliké prosklené haly přestěhovaná do klasického domu-mezi dvě okna do rohu-přežije tam? Předtím mi tam docela úspěšně přežíval fikus benjamin, tak to snad není tak strašně tmavé místo.

Ještě mám jeden dotaz.Yuka měla uplně vrchní lístečky jakoby nerozvinuté-pokroucené.Všechny byli spojené do jedné ruličky-trošku jsme jim pomohli se rozdělit, ale stále jsou zdeformované.Nejspodnější listy -asi tak do půlky výšky rostliny jsou od špičky zhnědlé, jakoby usychali-to jsem nůžkama ostřihala..Stromek jsem zalíla a pohnojila a teď se budu modlit aby nám tady dluho spokojená vydržela. Díky za rady.Petra

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 109.116 (?), 12.11.2014 11:36

Jestli vaše Jukka bude na novém stanovišti prospívat nebo živořit, vám tady nikdo nemůže odpovědně říci, protože nikdo osobně neviděl dané místo a nezná jeho reálné světelné a teplotní poměry. Jukka obecně potřebuje hodně světla. Uvidíte po čase sama, jak se jí bude dařit. Pokud jste jí poskytli nejlepší, nejsvětlejší místo, které máte k dispozici, stejně pro nic víc udělat nemůžete. Zaschlé konce listů budou pravděodobně způsobeny nepravidelnou či nedostatečnou zálivkou s dlouhodobějším vysyscháním kořenového balu rostliny. Také to může být způsobeno omezenými rozměry pěstební nádoby, které neodpovídají aktivní listové ploše rostliny. V takovém případě totiž rostlina trpí chronickým suchem i když je trvale zalita. Její prostorově omezený kořenový systém nedokáže rostlinu zásobovat vláhou a účinně doplňovat přirozený úbytek vody, který se odpaří povrchem rostliny.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů10:55
Nářadí pro průklest vysokých stromů9:50
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika