|
|
 |
Seznam témat > Trvalky > Mrazík poničil hortenzie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
 |
 |
|
jarmila (19), 8.5.2005 21:06 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Pěstuji hortenzie už několik let ale stále se nemohu dočkat květů,protože mi přes zimu zmrznou,takže každý rok do podzimu narostou krásné silné výhony a i když je každý rok pravidelně přikrývám stejně zmrznou přitom máme zahradu v n.v.350m. a proto tiše závidím pěstitelům, kterým kvetou.Mám též hortenzii latnatou a s tou problémy nemám,protože ta každý rok znova obrůstá.Neví někdo čím by to mohlo být?
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
 |
|
host, 10.5.2005 14:06 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Take pěstuji hortenzie, ale v našich podmínkách výhony
v zimě omrznou a pak nekvetou. Hortenzie kvete jen na
starém dřevě. Proto jí vždy na zimu vykopu, vložím do
igelitového pytle do garáže, kde tolik nemrzne. Na jaře
jí zase vrátím na záhon. Tento postup se mi osvědčil.
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
 |
|
host, 11.5.2005 10:30 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ty hortenzie nám dávají! Mě zase vymrzla hortenzie latnatá, ale "obyčejné" zahradní se drží. U nich zásadně nechávám suché květy přes zimu, stříhám až zjara - dle počasí (konec března, zač. dubna) - před prvním zdravým párem listů a vždy spolehlivě vykvetou. Důkladně přikrývám suchým listím a na to chvojí (asi do výšky půl metru). Přihnojuji hnojivem na rododendrony od dubna. Zdar a sílu!
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
 |
|
host, 5.6.2005 21:50 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Me omrzla jen jedna a jen na samych koneccich vetvi, takze i tato ma uz spoustu kvetu. Ja je vzdy zahrabavam asi do vysky 10-20 centimetru a korunku pak balim do netkane textilie, kterou to i vycpu. Je to pracne, ale celkem se mi to osvedcilo. Kvety take nechavam zaschnout a striham je az na jare.
Hodne zdaru.
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.180.82 (?), 8.6.2006 17:11 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Na jaře jsem koupila krásnou modrou hortenzii. Četla jsem, že když se zasadí do zeminy pro rododendrony, budou květy modré. Učinila jsem tak, ale květy jsou už fialové a zjevně mají tendenci růžovět. Jak mám postupovat, abych měla zase krásné modré květy? Helča
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.10.34 (?), 9.6.2006 11:36 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
No, ještě důležité je taky, jakou se zalévá vodou. Pokud chce uchovat modrou barvu, tak zálivková voda by měla obsahovat minimum, či pokud možno vůbec žádný uhličitan vápenatý. Což v některých místech našeho státu splňuje pouze voda dešťová. A jestli je okolní půda vápenitá, tak ani soustavná zálivka kyselým hnojivem nepřinese okamžitý efekt, protože kořeny se samozřejmě svým růstem dostanou za hranici zálivky. Ale i tak přeji mnoho zdaru! Stanislaw:-)
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.88.205 (?), 16.10.2006 17:22 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Máme hortenzie už hodně let. Některé nám kvetou každý rok a hojně, některé občas. Záleží na kultivaru, který zrovna máte. Máme rovněž hortenzii, kterou ostříháme každý rok těsně nad zemí ( na podzim) a přesto nám každý rok kvete v obrovské záplavě květů. Jinak se nám osvědčilo přesazovat hortenzie na jaře. Přeji mnoho úspěchů. IL.
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
Nejnovější příspěvky: Koniklec , host Yuka drenáž, kamínky, host Co nasadit nad sklep?, host Co nasadit nad sklep?, Josef. Prosím poraďte mi s názvem květiny, Marvella Další nové příspěvky > | Nejčtenější diskuze: Levandule, host Venkovní ibišek, host Andělské zvony, Jana Nová Jak se starat o Hořcový stromek, host Durman, host Další nejčtenější diskuze > | |
|
|
|
|
 |
|
|
 |
 |
 |
 |
 |