Hortenzie "Forever and Ever"



Stránky: 1,  2   
host - 147.207 (?) 
9.6.2015 21:48, zobrazeno: 18145x

Dobrý den,

dočetl jsem se, že odrůda hortenzie "Forever and Ever" patří mezi novější odrůdy, které mají květy jak na loňských tak i na letošních výhoncích, takže nehrozí, že by hortenzie neměla květy ať už po chladné zimě anebo po ostříhání. Bohužel se také jedná o dražší rostlinu, co se týče její pořizovací ceny... Proto bych se chtěl zeptat, jestli někdo neví, kde by se tento typ hortenzie dal koupit za rozumnější cenu, prosím?? Rád bych si pořídil červenou a modrou variantu...

Děkuji, Pepa

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
host - 111.26 (?), 10.6.2015 17:19

neporadím vám, kde k ní přijít levněji, nicméně špitnu.

Nějaké hortenzie z této série jsem měla nebo je pěstovaly duše spřízněné (kt. navíc mají hortenziové podmínky tipťopácké). Ano, nakvétají i na novém dřevě, nicméně, postupně všechny ze zahrad byly odejity, páč se jevily jako lenošky na množství květů. Nikomu se nezavděčily natolik aby v jejich pěstování i přes vyšší pořizovací cenu pokračoval. 

Toť vše. Třeba ale někdo má zkušenosti jiné.

Květa

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 147.207 (?), 14.6.2015 7:02

Děkuji za informaci... docela mě to překvapilo, protože jsem o nich skutečně uvažoval i za tu cenu.

Já si pořídil hortenzie v OBI, tak uvidíme jak se jim bude dařit. Pracně jsem vybudoval záhon se vším všudy, co hortenzie potřebuji, tak jsem zvědav jak porostou. Koupil jsem si keříky, které ještě nekvetou, ale už mají nasazená malá poupata, aby kvetly přes lěto...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 240.105 (?), 15.6.2015 11:25

Zdravím.

Chtěla bych si letos pořídit do zahrady ještě jednu novou hortensii a teď jste mě nahlodala. Bíla Annabelle kvete dobře, je prověřená, dá se sehnat běžně. Modrou klasickou si můžu nařízkovat, koupenou nově mám z loňska růžovou Sundae Fraise. Uvažovala jsem nad některou z této série, konkrétně asi Peppermint. Ale jestli ke kvetení potřebuje hodně péče a pozornosti, tak to nebude to pravé.

Chtěla bych nějakou netradiční, buď plnokvětou, jako třeba Expression nebo Miss Saori, pokud by se to dalo sehnat. Nebo nějakou dvoubarevnou, s bílým okrajem, jako Bavaria, Camilla, Tivoli, Arlequin. Máte zkušenosti? Díky za tip.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 111.26 (?), 15.6.2015 13:11

Berte to, prosím, jako subjektivní názor. V mé zahradě se macrophyllám příliš nedaří, nemají optimální podmínky. A boj s s jejich vylepšením jsem vzdala, příliš náročný. Navíc, mrazíky neovlivním.

Takže v současnosti ještě mám nějaké Endless Summer, nejspíš ale též udělají místo něčemu jinému. 

Z hortenzií kvetoucích na starém dřevě se věnuji pouze dubolistým (H. quercifolia), které pokud jim (a to se mi stává) omrznou květní pupeny, baví mne v sezoně nádherným listem a jeho plamenným zabarvením na podzim.

Nebují u mne, kamarádka s lepšími podmínkami je má daleko vzrostlejší.

Pěstuji poměrně dost H. paniculata, Sundae Fraise mám též. Bezpracností i barevně i vyhovují (postačují). I když květy začínají (zobecňuji) vždy v bílé, rozličným zabarvením zralého květu i odlišností typů květu nezevšední. Navíc, lze se spolehnout, že každoročně bude záplava. 

Další bezpracné pak mám právě H. arborescens (mj. Annabelle + INCREDIBALL).  V této skupině se poměrně nedávno objevily nové kultivary. Plnokvětá Starburst (samý květ, přepadavý habitus) a několik kultivarů v růžové. Z nich jsem viděla Pink Anabelle, pěstuji INVINCIBELLE 'Spirit'  (subtilnější, ale krásná barva), nový kultivar z této skupiny je i mezi E.Summer.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 98.207 (?), 25.6.2015 10:04

Já ji mám letos třetí rok a jsem spokojená. Také mě hortenzie na zahradě vždycky namrzly. Z toho důvodu jsem se soustředila spíš na hortenzie latnaté. Ale pořád jsem toužila po té modré. 

Forever and Ever jsem koupila za vysokou cenu a nelituju. Krásně kvete na loňském i letošním dřevě. Jen té úžasné modré se mi nedaří docílit. Myslím, že jsem pro to udělala dost jak při výsadbě, tak hnojením pro modré hortenzie. Je spíš fialová

blush

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 19.199 (?), 22.7.2015 9:32

Mám stejnou zkušenost, půda byla pro hortenzie výborně zpracovaná, má místo, jaké potřebuje - polostín -kvete také bohatě ale fialově.Přestože jsem pravidelně hnojila speciálním hnojivem.Zahradník mi řekl, ať trochu počkám, že časem dostane rozum.wink

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 221.2 (?), 2.8.2015 9:37

Zdravím všechny milovníky hortenzií, podobné vlastnosti má hortenie ENDLESS SUMMER 'Bailmer'. Bohatě vykvetly na 2 i 1letém dřevě. Problém mám s barvou. Mám 4 - 2 vysazené v čisté rašelimě, 2 - běžné zahradní zemině s přidáním dolomitického vápence. V květu ale žádný rozdíl není - obě jsou krásně nebesky modré, jen ty v rašelině mají malinko sytější listy. Poraďte jak docílit růžové květy. Další přidání vápence nemá žádný vliv. Díky. Jana

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 221.2 (?), 18.8.2015 9:18

Opravdu mi nikdo neporadí? Tohle je nejrůžovější květ, který mi vykvetl, ostatní jsou modřejší. Co s tím? Jana


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 60.95 (?), 6.9.2015 20:15

No ja mám v záhrad už 2 hortenzie metlinaté Vanille Fraise. Minulý rok krásne ružovo kvitli, tento rok sú bledšie, ale pripisujem to strašným horúčavám. ja s pestovaním hortenzií nemám žiadny problém, ale asi to bude tým že som južnejšie v Bratislave. Potrebujú polotieň, tretia obyčajná hortenzia je na slnečnom mieste pri bazéne a veru tento rok je polospálená, pritom minulý rok to bola nádhera. Lenže tohtoročné horúčavy mimoriadne. Skúste tie metlinaté hortenzie, mne sa osvedčili.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika