Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím.

Mám oleandr a poslední dobou nevím, zda je v pořádku. Zimoval v tmavém - bohužel - sklepě (ano, panelák, kde jsou ty doby, kdy zimoval ve sklepě v domě přímo pod středně velkým sklepním oknem, takže světla měl dost), začátkem května (ano, pozdě, uznávám, příště se to už nestane) jsem ho vynesl na balkón - jih či jihozápad, odpoledne tam pere slunce, takže by mu mělo být dobře.

No a nevím, zda se jen pomalu probouzí nebo mu to tmavé přezimování s velmi občasným zalitím dalo zahulit... listy jsou buď světlounce zelené nebo až dožluta, trochu zkroucené, nejsou ohebné, při pokusu o ohnutí se lámou, při zatřesení šustí ale neopadávají a při jemném zatažení za list tento na větvičce drží, odpadne jen sem tam některý, takže snad oleandr neuschl, to by opadal celý, ne?

Kdy byl naposledy přesazen si nepamatuju, takže možná přesadit do většího květináče? - do normálního substrátu pro pokojovky? Či do čeho?

Nebo koupit hnojivo a pohnojit?

Nebo se obrnit trpělivostí, poctivě zalévat (co jsem vyčetl o "hlavě v ohni a nohách ve vodě" - hlavu v ohni při slunečnu má celé odpoledne) a čekat, čekat, čekat a příští rok vyndat z přezimování na světlo a vzduch dříve, klidně hned po odchodu posledních nočních mrazíků?

Co byste poradili? Vyfotit bohužel nemůžu, nemám jak to pak dostat do PC.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika