|
Těchobuzická
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10074) - 70.240 (?), 5.9.2015 14:25
S touto původně velmi nadějnou českou odrůdou se budu loučit. A rozhodně ne kvůli tomu, že nastupuje později do plodnosti, nebo, že má renglódovou chuť, ale proto, že není schopná řádně dozrávat. Ještě v této době má stále tvrdé a kyselé plody, i když jsou již delší dobu vybarvené. Bude to zřejmě nějaký genetický defekt, když se uvádí, že by měla dozrávat v druhé polovině srpna. V minulém roce zůstala většina plodů kyselých až do konce řijna. Je to velká škoda, protože úrodnost se zvyšuje a plody netrpí moniliovou hnilobou.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18311) - 67.66 (?), 21.9.2015 17:53
Pocity, co popisuje Petr, jsem měl loni. Osm let jsem čekal na první úrodu a po dvou slušných snůškách Těchobuzická dozrála do chuti-nechuti, žádný cukr, žádné aroma. Dal jsem bolševikovi rok, nejvýš dva. Ale letos se Těchna ochlapila, švestičky zase pěkné - trochu zploštělé, s bříškem a příjemnou sladkou (pravda, trochu rynglovou) chutí. Takl jí dám ještě šanci. Co mi trochu vadí, plody jsou už měsíc tmavě modré, každý kdo šel kolem si utrhl a kousnul (do minulého týdne se jen zašklebil a vyplivnul)
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|
|
|
|
|