Přesazení švestky Jojo



host - 38.152 (?) 
23.9.2013 16:18, zobrazeno: 4131x

V minulém roce jsem přesadil cca čtyřletou švestku Jojo a potom jsem jen s napětím očekával, zdali se na novém místě uchytí a začne během letošního jara kvést. Skutečně kvést začala, ale kvítka náhle a předčasně opadala, a tak jsem žádné švestky nesklidil. Kladu si tak otázku, zdali se strom skutečně uchytil či ne a jestli je nějaká šance, že příští rok bude rodit. Jestli by nebylo lepší jej vykopat a koupit nový stromek. Děkuji za rady.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1017) - 88.38 (?), 23.9.2013 16:31

Švestka kvetla ,protože už měla květy "naprogramované"-diferencované z minulého roku.Po přesazení se stromek květů zbavil jako nepotřebných.Zbylé prostředky strom investoval do jiné smysluplnější činnosti-a to zakořenění poškozených kořenů po přesazení.Jestli se stromek ujal poznáte příští jaro.Můžete mu pomoct srovnat rovnováhu mezi poničenou kořenovou soustavou, a nadzemní části citlivým jarním řezem spíše ve prospěch o trochu větší kořenové soustavy.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 23.9.2013 22:26

Zapomněl jsem napsat, jestli krom opadaných květů měl strom taky listy a jestli vykázal nějaké přírůstky. Pokud ano, je všechno OK. Jestli květy opadaly a na stromku nic dalšího nevyrašilo, pak se asi neujal.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika