Královna Viktorie, Dabrovická, Jubileum, Kalypso



Stránky: 1,  2,  3,  4,  5  >   
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1017) - 88.38 (?) 
27.2.2013 14:37, zobrazeno: 50536x

Další srpnové neznámé zboží, které by mohlo doplnit vaše -naše sbírky, a pohladit chuťové pohárky před hlavní zářijovou švestkovou sezonou.V případě Viktorie to zase tak platit nemusí, protože je to starší odrůda, kterou už můžete vlastnit více jak stopadesát let, ale není na škodu si ji znovu připomenout.Dabrovická zase tak stará nebude, a ani Jubileum nepředpokládám, že se bude častěji vyskytovat, protože vznikla nedávno.No a Kalypso je spíše zajimavé svou rodičovskou odrůdou Opál,která mě začala zajímat už loňi.Máte někdo tyto odrůdy, a co o nich můžete říci?Plodí vám?Prosím jen, aby jste nečetli pomologie, zajímá mě váš názor.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
Rosťa 1 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (281) - 185.4 (?), 27.2.2013 18:53

Viktorii mam na slabe rostouci podnozi, ale mam ji teprve rok..takze neplodi, ale dari se ji zdarne a urcite svou atraktivnosti plodu zaujme.Jak bude chutnat... casem uvidime.Letosni zimu prezila bez sebemeni ujmy.Mozna by dnes byla v lepsi kondici, ale byl jsem rad, ze jsem ji zachranil... prisla hodne narasena a veskere vyhony byly bile... takze nekde v chladaku a ve tme... prisla totiz koncem dubna... takze trosku takovy maly prusvih.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Milan Fiala - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (196) - 95.245 (?), 27.2.2013 19:09

K.viktoriu tiež mam roste bujne pod.myrobalan chutovo je vyborna štavnata zarodila prvy rok uvidim ako to bude dalej.Foto trochu neskoro vedšina plodov bola obrana.

K.Vyktoria
K.Vyktoria
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
ivan z okénka - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (800) - 221.3 (?), 28.2.2013 9:49

Mám na zahradě Ontario, Nancyskou a mladou Královnu Viktorii. Viktorie zraje až po obou jmenovaných. Bral jsem rouby ze solidně plodícího stromu. Když jí srovnám s Althanovou, kterou jsem vykácel, budu mít v zahradě odrůdu sice hezčí, pravidelně a dobře plodící, lépe vyzrávající, ale ne tak dobrou. Protože, když se Altanka povedla, byla skvělá.

starší strom
starší strom

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 57.250 (?), 28.2.2013 10:56

Viktorie je kvalitní, plodná, chuťově přijatelná velká slíva typické tmavorůžové barvy, podle níž ji lze vcelku dobře poznat.  Stejně tak podle matných, jakoby ochmýřených letorostů.  Dužina by možná nemusela být tak měkká, což vadí jen pro transport a zavaření. Zajímavé je, že na slupce bývají tmavé skvrny připomínající napadení šarkou (ona to možná šarka je), přitom dužina pod slupkou není nakysle tvrdá jako u šarkovitých švestek. Na jídlo je sladká tak akorát, do kvasu by snesla cukru více.  Cenné jsou malé nároky na teplo, dobře se jí daří v Jeseníku, České Vsi i Zlatých Horách, kde všude bez problémů prospívá a dozrává
   S těmi dalšími odrůdami zkušenost nemám.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Rosťa 1 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (281) - 185.4 (?), 28.2.2013 16:39

Pane Ivane, jak Vam chutna Ontario... k cemu by jste ho prirovnal.Mam mlade Ontario, jeste neplodici.A tak brzo asi nebude, jelikoz ho musim stale chranit pred najezdy sousedovic ovcemi.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1017) - 88.38 (?), 28.2.2013 17:44

Zatím odolávám Vážení přátelé, ale už to dlouho nevydržím.Řeč je o žluté srpnové odrůdě Tipala.Zdá se, že jsem nalomen, a chystám se ji zařadit na nákupní seznam pod položku buy(koupit).

Sice jsem se ji původně nechystal kupovat, ale je to výhodná časná srpnová odrůda, připomínající špendlík.Kdysi jsem okusil plody (nějaké)žluté odrůdy, je to už hodně dávno, ale tyto chuťové vlastnosti nejde zapomenout, jsou trochu jiné, než u ostatních modrých odrůdach.Dnes se této odrůdě taky říká -"medová.V podstatě už ani nekupuju odrůdy, které mají velké plody, prptože se v plodech kořenité chutě ředí-jsou slabší, než v malých plodech.

Jak vám chutnají plody Tipaly, nebo žlutých špendlíků?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 70.240 (?), 28.2.2013 18:16

O Tipale se zde vyjadřovali pochvalně. Mně zatím nerodila. Ohledně Kalipsa se dalo očekávat, že s ním nikdo žádnou zkušenost mít nebude. Pokud vím, tak se o něm tady zatím nikdy nepsalo. Váš zájem o Dabrovickou ve mně vyvolal také zvědavost   PzP

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1017) - 88.38 (?), 28.2.2013 18:31

Né né pane z Pardubic, pokud mě paměť neklame, eviduji toto zboží na prodejistromku několik let nazpět.Né moc dlouho, ale někomu už Kalypso, nebo Calypso, nebo Kalipso může rodit.Pod těmito jmény se vyskytovalo už před čtyřmi léty.Zajimavé by bylo nahlédnout do listiny povolených odrůd, aby se to ověřilo.Zda je registrovaná,a kdy.---------------------tak jsem tam nahlédl,a nikde jsem ji neviděl.Je možné,že registrovaná není?

Pokud jde o Dabrovickou, tak je to pro mě neověřené zboží, kterému se asi vyhnu.Taky na Vaňkovou nejsou nějak extra recenze.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 0.146 (?), 28.2.2013 18:34

Tipalu mužu jen doporučit je chutná roste bujně a je to dříč Opál je chutově výbornej ranej plodí střídavě jak píšete o Kralovně Viktoriji myslel jsem že se jedná o třešen

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů20:43
Nářadí pro průklest vysokých stromů19:01
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Podklad dlažby na terasu22.4.2024
Výběr hliníkové pergoly od A do Z22.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika