Impregnace kůlu



host - 237.232 (?) 
13.3.2013 16:13, zobrazeno: 3388x

Hezký a dobrý podvečer všem,

prošel jsem tady debaty o impregnaci a nenašel přesně to, co hledám. Ani slovo "kůl" není přesné: mám na zahradě na hranolu cca 7x7 a 120 cm nahoře ptačí budku a hranol to bude mít co nevidět za sebou. Z rozhodnutí manželky jsme likvidovali jabloň, o tom se nediskutuje, ale byla tam parádní silnější větev, kterou bych chtěl i z esteticko přírodních důvodů vyměnit pod tu budku. A můj dotaz tedy směřuje k té imregnaci, jak to ochránit, aby to vydrželo do další likvidace stromů?

A trápí mě ještě jedna věc: sami kočky nemaje, máme jich plnou zahradu z širokého okolí. Na likvidaci je mně jich líto, nicméně jsou to perfektní lovci ptáčků. Jednu jsem zahlédl číhající na sousedově hrušce ve výši 4 m. Tedy máte-li nápad, jak zabránit, aby nelezly po větví k budce, což bude pro ně snadnější než po hranolu, vaše rady uvítám. Hravě překonávají 150 cm drátěný plot i 2 m betonovou stěnu. Drze se smějí při pokusech o zaplašení a prakem jsem se ze 100 případů trefil jen jednou. Díky za váš čas.   I.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
jarda7 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (641) - 5.41 (?), 12.12.2013 15:52

Já impregnuji kůly roztokem modré skalice cca 5%.

Kočky ze vsi ke mně také konají návštěvy, nezaháním je, protože chytají hraboše (kdysi mně je nosily na terasu, teď v krizi je asi konzumují), plaší možná i hryzce a krtky - kdysi jsem jich měl plnou zahradu, teď nic. Jen je neumím naučit dělat hromádky na kompostu nebo pod stromky, tvrdohlavě zdobí cestičky, takže chodíme po zahradě se sklopenýma očima.

Na kůl-větev bych instaloval límec s dráty trčícími šikmo dolů, který by kočky těžko překonávaly. U mě kočky na ptáčky nečíhají, občas loví poštolka nebo káně - příroda ví co dělá. Zdravím - J.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika