Zbavení domácnosti mušek



Stránky: 1,  2   
host 
25.4.2002 7:38, zobrazeno: 64089x
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli někdo nemá zkušenost s tím, jak se zbavit doma malých "vinných" mušek, které se začaly objevovat opět nyní, na jaře. Někdo říká, že se vyskytují u kytek, někdo že u ovoce. Vyzkoušeli jsme všechno možné a pořád je to málo. Prý existuje rostlina, která tyto mušky odpouzuje. Neznáte ji někdo? Děkuji za každou radu.

S pozdravem

Marcela Lejčková
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host, 25.4.2002 12:15
Vinné mušky se skutečně vyskytují u ovoce a zbavíte se jich tím, že ovoce sníte. Ty u kytek jsou smutnice, což je zřejmě Váš případ a s těmi je to mnohem horší. Smutnice vyhledávají vlhké prostředí kde se velmi rychle množí. Jejich drobné bílé larvy se živí organickými zbytky v půdě, největší škody však působí ve výsevech (ti kdo vysévají doma pod zářivkami je velmi dobře znají) kde mohou zcela zničit právě naklíčené rostlinky a dormantní semena. Co s tím? Chemické postřiky nejsou účinné, jelikož zničí pouze mušky a nikoliv larvy a v bytě nejsou žádoucí. Doporučuji:
1 Omezit zálivku substrát na povrchu by měl občas vyschnout
2 Žluté lepové desky redukují množství mušek
3 Vrstva jemného ostrého písku nebo jiného minerálního materiálu na povrchu subtrátu brání úspěšnému vylíhnutí mušek
4 Chemickými prostředky typu Dragon (pyrethroidy)lze občas prolít substrát a tím zničit larvy

Pavel Rezl
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host, 26.4.2002 7:43
Děkuji za odpověď, budu se tím řídít. S pozdravem Marcela Lejčková.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 39.2 (?), 16.8.2006 20:26

A když už jsme u těch octomilek, pak http://www.bydleniprokazdeho.cz/clanek.php?id_clanky=408

bunnn

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 72.226 (?), 31.8.2006 13:12

Jo, jo. Přesně tuhle slunečnici manželka koupila proti mouchám. Těšila se na kuchyni bez much. Mouchy lítají vesele dál, slunečnice se vůbec nevšímají. Našel jsem jen jednu mrtvou mouchu - zřejmě praskla smíchy, když ten nesmysl na okně zahlídla.
Pořídil jsem síť do okna a plácačku (pro všecny případy). Mají teď na "plácací ploše" výstupky, takže se moucha nerozmázne. Jak je vidět, vylepšit se dá lecos. Jen ta slunečnice asi už né.
MC

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 162.46 (?), 3.9.2006 12:27

Já se tedy musím slunečnic zastat. Používáme je již druhým rokem a jsme s nimi spokojeni. Nevyhubí hned všechny mouchy, ale velmi podstatně sníží jejich počet. Každý večer je musíme zametat. To asi všechny smíchem nepopraskaly. Samozřejmě  při umývání oken se slunečnici musíme vyhnout, aby tam účinné látky zůstaly. Jen nepůsobí na zmiňované vinné mušky ani na smutnice. S těmi se teď  také potýkáme.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 121.248 (?), 25.9.2006 17:23

V bytě pěstuji mnoho pokojových rostlin a tak se smutnice čas od času objeví. Jako nejlepší se na ně osvědčila masožravka Drosera Capensis. Je to velice nenáročná masožravka běžně rostoucí v bytě s ústředním topením. Stojí ve vodě, na sluníčku a láká cokoli co se hýbe na své kapičkami pokryté listy. Kdykoliv se objeví mušky, začne Drosera hodovat. Už se mi stalo, že byla opravdu muškami obalená. Velice snadno se množí, tvoří po odkvětu tisíce semen, která stačí "nasolit" na čistou rašelinu a čekat 2-3 měsíce na nové pidirostlinky.

F.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 161.12 (?), 28.9.2006 15:45

Jsem zastáncem žlutých trojúhelníčků.  Sice to trvá dlouho, ale opravdu fungují. Koupila jsem je před půl rokem a teprve teď můžu říct, že jsem doma bez smutnic.

Mimochodem, jednou jsem dostala záchvat vzteku a kytky nekytky postříkala jsem rostliny insekticidem. Kytky přežily, mušky ne :-)

Chuanita

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 120.1 (?), 17.9.2011 21:07

Upozorňuji, že podle mé zkušnosti nefungují žluté lepové desky ve žlutě vymalované kuchyni ,ale dalo mi to práce než mi to došlo proč u mamky jsou obalené mrtvolkama a u mě se chytne maximálně jedna až dvě.Ty potvory měly prostě žluto všude okolo.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 34.103 (?), 29.9.2006 8:59

Dobry den, v byte mam rovnaky problem. Zhruba od jula mam stale octomilky. A to este doma s hygienou prehanam. Desinfikujem, co sa da, kos vynasam porad, nenechavam ziadne nadobi, ziadne zbytky, nemaju na co sadat. A ked vecer pridem domov a vyberiem nieco z chladnicky na jedenie, lietaju mi okolo jedla ako dive. Na oknach mam nalepene berusky, par mrtvych som ich nasla, ale dalsia polovica lieta a zneprijemnuje zivot. Striekam byt kazde rano sprejom na hmyz, ale oni to do vecera preziju. Samozrejme najviac ich nalieta z vonka pri otvoreni okna. Uz som premyslala, ci susedia, ktori maju balkon vedla, neskladuju tam rastliny, ovocie, vino, alebo nejaku "mrtvolu". Ale staci otvorit vchodove dvere a mam ich tam znova.Co mam robit? Funguje ta rastlina DROSERA CAPENSIS? Dakujem.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Podklad dlažby na terasu22.4.2024
Výběr hliníkové pergoly od A do Z22.4.2024
Cesta z litého betonu18.4.2024
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika