pes - postrach truhlíků, kytek a stromků



Stránky: 1,  2,  3,  4   
atani - (11) - 17.18 (?) 
6.6.2008 11:18, zobrazeno: 45125x

poraďte tipy, jak odradit psa od okusování všeho, co se nově zasadí

loni na podzim mi ovocné stromky vydrželi asi týden - pak zbyl jen 40cm vysoký okousany klacek (funguje nátěr proti okusu zvěře i na psy?)

v pondeli jsem přišla o samozavlažovací truhlík i s muškáty - ráno byli muškáty všude po dvoře a truhlík okousaný k nepoznání

a takových příhod mám nepočítaně (včetně okousané zahradní houpačky a auta), napište mi co Vám vyvedli vaši miláčci a jak jste na ně vyzráli?

p.s. ty moje dvě bestie mají každá 45kg a kam dosáhnu já, tam dosáhnou i oni (heslo hovawart)

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 75.136 (?), 6.6.2008 12:02

Mám dvě fenky tohoto plemene. Starší je superhodná, roční je schopná všeho /díry, ohlodané větve, ukousaná réva až u země, rozkousaný koš na prádlo, boty, prádlo, koberec, nábytek, gumičky do stěračů, knížky - hryže a kouše... Jedině pomohl plůtek /cca 1,5m vysoký/ na zahradu, který kupodivu nepřeskočí. A taky čekám, že dostane rozum!!!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 166.66 (?), 6.6.2008 15:52

můžete vyzkoušet postřik paprikovým olejem - pejsek si pochutná jen jednou, pak stačí, když ucítí vůni papriky (rostlinný olej rozpálíte na pánvi a vsypete do něj hrst sušených chili papriček, necháte je zhnědnout, pak odstavíte, necháte vychladnout, scedíte)

Druhá možnost je výcvik s elektrickým obojkem - používá se na výcvik svéhlavějších služebních plemen - obojek dá na povel dálkovým ovládáním slabý elektrický úder - jde o to vypěstovat podmíněný reflex. Po té není obojek nutný - Víc by Vám poradil kynolog.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?), 6.6.2008 23:15

My máme dva tibeťany a všechny tyto  "radosti"  také známe.  Ten starší už z toho vyrostl a uklidnil se, ale ten mladší stále potřebuje něco okusovat.  Kdybych měla vyjmenovat, co všechno okousali, tak by mi nestačil celý večer.  Elektrické obojky jsou sice účinné, ale cena se pohybuje v tísících, takže to jsme zavrhli. Vyzkoušeli jsme čpavek.  Musí se natírat často, protože rychle vyprchá, ale celkem to účinkuje.  Také do záhonů s kytkami pokládáme pastičky na myši.  Když jednou pastička cvakne psa do čumáku, tak mu neublíží, ale pes už nikdy nejde tam, kde je pastička, protože si to pamatuje.  No a co se nedalo uchránit, to jsme oplotili králičím pletivem, nebo karisítí. Není to sice nic vzhledného, ale musíme to vydržet a až psi přestanou vše okusovat, tak se zábrany odstraní.  Na fotce je oplocená sklaka - nic pěkného, ale co se dá dělat...  Zdravím - Daniela.

Bez názvu
Bez názvu
Jeden z chlupatých ničitelů
Jeden z chlupatých ničitelů
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 152.7 (?), 7.6.2008 7:39
od dob, kdy jsme měli vždy psa vlčáka a pořídily si fenku je klid nic není okousané a ani očůrané a následně uschlé rezavé jehličnany je hodná má ráda děti a přitom výborně hlídá.Myslím že všeobecne jsou fenky klidnější
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?), 7.6.2008 10:15

On je to trochu problém. My potřebujeme psy dva - kvůli ochraně objektu. Také kvůli tomu, že jednomu by bylo smutno a dva psi si spolu úžasně vyhrají.  Chtěli jsme původně dvě feny, ale v chovné stanici nám řekli, že feny jsou dost žárlivé a v dospělosti by mohly nastat potíže. Myslela jsem si, že to okusování nedělají jen psi, ale i fenky - prostě každé štěně.  Nebo máte tak vzornou fenku?,  ale buďte rádi.   Zdravím - Daniela.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 125.72 (?), 13.6.2008 9:04

Podle mě je portřeba se psům více věnovat. já sám mám ohaře, který se na zahradě netkne ničeho dokud mu to sám nedám (větve atd).

Psy musíte brát často ven mimo zahradu a prostě je vzběhat a unavit. Já to dělám už několik let a na zahradě je vše ok. Kdybych ale vynechal procházky , tak mám ze zahrady i domu kůlničku na dříví.

To že pes čůrá je normální věc, má svoje teritorium a to si značkuje, s tím se nedá nic dělat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 229.90 (?), 13.6.2008 14:08

Asi mě ukamenujete, ale podle mě stačí, aby měl pes svůj kotec a aby se mu majitel věnoval a chodil s ním každý den na procházku. I služební psi jsou zavření v kotcích a netrpí. Mám známé, kteří i prádlo musí věsit do ohrádky, jinak jim je psi roztrhají. Podle mě patří do ohrádky pes a ne prádlo.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 166.66 (?), 13.6.2008 14:51

pes je principiálně ve smečce žijící šelma, tj. miluje a potřebuje smečku = společnost, vlastní je jí i prostor, pokud jedno, nebo druhé psovi seberete, má z toho v hlavě guláš a může mít problémy s chováním. (Zcela pomíjím  fakt, který je Vám  asi skutečně šumák, a to , že samovazba není nic moc pro nikoho)

Kotec je z nouze ctnost. Vlezte si do kotce na týden, ať Vás někdo jednou za den půl hodinky venčí a celou tu dlouhou půlhodinku Vám dělá společnost. To by Vám jistě mělo stačit.

Jistě nebudete trpět.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?), 13.6.2008 16:07

My chodíme na procházky se psy denně a věnujeme se jim stále, protože pracujeme doma. Několikrát za den je cvičíme a hrajeme si s nimi  - nepomáhá to.  Ta štěňata se prostě musí tímto způsobem vyřádit a něco občas okousat, ať je to malá rasa, či velká. Vyzkoušeli jsme opravdu všechno a máme již zkušenosti s tím, že z toho každý pes po čase vyrostl. Některý dřív, jiný později.  Zdravím - Daniela.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika