Kočka ničí mou práci



Stránky: 1,  2,  3,  4,  5  >   
nakatenga - (5) - 14.206 (?) 
24.2.2008 18:49, zobrazeno: 120616x

Zdravím,

zvířátka mám ráda, to mi věřte, také jich pár mám. Mám ale jedno, o které nestojím - sousedovic kočku, která si z mého záhonu udělala - promiňte mi - srací bedýnku.

Záhon jsem založila před rokem a práce odvedla mnoho. Během léta se radovala nad kvetoucími liliemi, motýlími keři, azalkami, jehličnany, jež prospívají atd atd atd, na podzim nás krásou odměnily některé cibuloviny a hurá, už se to klube ven zase...

K mému velkému zklamání ale patří činnost sousedovy kočky, která mi v zimě olámala právě zkřehlé azaly i motýlí keře, ze kterých zbyla jen torza (jsou mladé, sotva 50 cm vysoké), spálila mi malý modrý smrček, ničí všechno co z cibulek vystrkuje růžky.

Jsem zoufalá, soused je milý člověk se kterým se nechci dohadovat a že kočky na vsi nerespektují žádné hranice, to víme všichni.

Jen nechápu, proč si vybrala náš záhon (1.5 x skoro 40 metrů), když se prakticky při vykonávání potřeby nedostane na hlínu, všude je textilka a mulč - ze kterého mi dělá hromádky... Každý den dvě tři a pod nimi...

Nevím co s tím, zatím jedinné, co mne napadá, je zastřelit, chytit do želez nebo počkat, až ji načapou psi. Nebojte, neublížila bych jí, ale s našimi psy se setkat může, pokud jim otevřu cestu k záhonu - před nimi se totiž záhon chráněn. No a ničí mi ho jedna kočka. Jsem naštvaná.

Napadlo mne ještě vysadit půdopokryvné trnité rostliny - hlohyně nebo nějaké dřišťály, ale zase se bojím, že to zadusí všechno statní.

Prosím, nemáte někdo babskou radu, jak domluvit kočce tak, aby ji to nebolelo víc, než je nezbytně nutné (tím mám na mysli třeba trní)? Neexistuje rostlina, která kočkám vadí a místům, kde je vysazená se kočičky vyhýbají.

Za každou zkušenost - dobrou zkušenost - budu vděčná  

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 243.208 (?), 24.2.2008 19:47

...ja to vidim tak, ze jedna macka hore dole,...co takto chytit a pustit niekde hodne daleko?...ani so susedom sa nemusite hadat.

- podobny problem tu ale prednedavnom bol - skuste pohladat tam.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 215.8 (?), 24.2.2008 19:55

Jestli jste se sousedem zadobře, co se s ním zkusit domluvit, ať udělá kočce "záhonek" s pískem, kam bude chodit raději než do vašeho mulče.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
nakatenga - (5) - 14.206 (?), 24.2.2008 20:04

Jo jo, prve jsem to téma přehlédla, ale teď už to mám přečtené - no - nějaké možnosti se nabízejí... Voňavky, solární lampy, elektronické odpozovače, nějaká ta chemie... Tak si říkám, než uštědřit zkázu pomalou smrtí mému záhonu vlivem kočky, která se mi směje do ksichtu - otočím minci - svůj záhon mám ZATÍM DOBŘE chráněn před vstupem mých vlastních psů... A to jsou chrti. Jsou tři. Kočky milují. Jsou pro ně výzva stejně jako zajíci. Zajíc je rychlý....ale ne dost. Jak rychlá je kočka?.......... Otevřu kouzelná vrátka.... Pár zašlápnutých kytek ještě unesu. Jestli chce cizí číča prdět do mé hlíny, tak tedy asi bude a vysadím jí pro to i nový smrk. O nebezpečí pro kočku jsem souseda vyrozuměla hned, jak si ji na podzim donesl. Odmávl to rukou s tím, že kočka neni blbá, aby skočila psovi do tlamy, že před ním přece uteče. Kdyby se něco stalo, zlobit se na mne prý nebude - neomalenost zabije kočku. Tak tedy uvidíme. Referát bude.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 129.34 (?), 25.2.2008 8:36

Pokud můžu soudit dle našich koček, jsou velice rychlé. Občas se kolem mne prořítí cosi, a teprve po pořádném zaměření zjistím dle barvy kožichu, která to byla...Myslím tím samozřejmě běh venku, v obýváku není šance se pořádně rozeběhnout.  A to navíc má ještě jedna chromou nohu po odstrčení autem, když jde pomalu, nohu má ohnutou v kotníku -nebo jak se to u kočky jmenuje- ale když potřebuje utéct, to jsou panečku fofry...o nějaké chromé noze ani neví!  Když budete mít volně puštené psy, myslím, že kočka bude pouze na svém území, nebo si prostě najde "lepšího" souseda...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 14.206 (?), 25.2.2008 18:46

Kočka je hodně rychlá, ale umí to během tří vteřin natáhnout na 50 km/hod? Stačí, aby na ní chrtisko baflo z té správné strany a ona místo přes plot vyběhla do prostoru. Zachránilo by ji jen to, kdyby naopak neutíkala.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 129.34 (?), 25.2.2008 19:08

Nezapomeňte, že ta kočka toho psa taky cítí, není možné, aby se procházela kousek od něj a když už ho neviděla, alespoň ho necítila! Tím se však té kočky nezastávám, já vím, že jste právem naštvaná, ale vysvětlujte jí to... A když si pořídíte kocoura, jak je psáno v dalším příspěvku, nejen že jí ten kocour  "neprovětrá pérka" ale naopak!  Bude tam za ní lézt, budou hrabat oba dva, protože ve dvou se to lépe hrabe a pak - máme jaro, za tři měsíce tam nastoupí s celou rodinou a pak teprve budete nešťastná! Co já vím, tak na kočky - alespoň na naše - platí pouze voda. Buď postříkat hadicí /když se trefíte na pohyblivý terč/,nebo takové ty stříkací kolotoče, teď si nemůžu vzpomenout na název. Uvidíte, jak umí kočka rychle utíkat...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?), 25.2.2008 18:47

Já bych to asi vyřešila tak, že bych si pořídila pořádného kocoura. On už by jí ten kožich  "provětral".  Daniela.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
nakatenga - (5) - 14.206 (?), 25.2.2008 21:41

O tom to právě je - já kočku nechci. Proto si nebudu pořizovat ani "provětrávacího" kocoura - že by hrabali oba pěkně ruku v ruce, no, to nevím, zato je mi jasné, že by byl alespoň dvakrát do roka kolem baráku pěknej řev. Navíc by kocour byl brzo oblíbený v celé vsi stejně, jako já miluju sousedovu kočku. Dříve nebo později bych o něho přišla... Někdo by ho buď zastřelil nebo chytil do želez nebo utopil nebo by ho rozdrbali něčí psi... Předtím by si ještě cestou přes cizí záhony pěkně šňupnul pepře, šlehnul nějakou vyzývavou lacinnou dámskou voňavkou, dostal by sprchu a zvonilo by mu v uších od elektronických odpuzovačů koček...

Chudák kocour. Je to jasné. V místě, kudy vím, že sousedovic kočka chodí k nám a zásadně tehdy, kdy ví, že je jen malá pravděpodobnost setkání s námi či našimi psy, vysázím nana dřišťály. Jsou pěkné a vím jistě, že do nich hupsne jen jednou. A pokud to bude potřeba, vysázím jich klidně víc - je mnoho pěkných druhů. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 71.232 (?), 25.2.2008 23:02

Myslim, ze by to vyresil volny pohyb vasich psu po zahrade. Nevim, jestli muzou behat kolem zahonu a na ten ne, nebo jestli se k zahonu nemohou ani priblizit. My mame tri kocky a dva psi (jsou spolu zadobre), ale nase kocky dobre vi, ze nesmi k sousedovic nemecke ovcacce a z druhe strany maji taky "kamosku" dobrmanku. Ani k jedne nejdou. Ale tam, kam ovcanda nemuze, tam se promenadi o 106. Soused ji na zadni zahradu nepousti, aby nemel na travniku bobky a vypalene fleky. Ale nase kocky chodi hrabat radeji u nas - a to nejlepe do skleniku. Resim to netkanou textilii nebo vydatnym zalitim - v bahne hrabou dost nerady.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika