Jak se zbavit vrabců



host - 142.1 (?)
19.4.2014 18:18

Dobrý den, já si v létě nemůžu užít ani letní posezení venku, všechno pořád posr...  , ale já je nechci hubit, jen odehnat jinam.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
host - 10.12 (?), 28.9.2015 8:07

Tak si pro ně přijeďte, já je počítám na stovky. Udělali jsme novou střechu, odstěhovali se do tůjek, vykáceli jsme tůjky, odstěhovali se o 20m do dalších. Krmit v zimě sýkorky nemá smysl, protže se na to sesypou vrabci. Na zatlučení dír v tůjkách metr pletiva rozhodně nestačí :-).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 152.45 (?), 7.4.2012 12:41

Až Vám vrabci budou srát po novostavbě tak je taky nebudete mit rád.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 172.3 (?), 7.4.2012 18:10

Nám před lety taky nad oknem hnízdili vrabci a vadilo nám to moc, protože jsme se nevyspali. Hnízda jsme likvidovali a pak byl klid. Jinak by mi ptáci nevadili, ale každodenní nedobrovolný budíček ve čtyři ráno, to je něco, co prostě nezkousnu. Ať se to někomu líbí či ne.  :-/

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 59.198 (?), 3.12.2012 21:48

Já fakt nechápu, co na tom pořád každej vidí úžasnýho. Oprsklej pták, co si z lidí nic nedělá a vleze úplně všude a jen tak se odehnat nenechá. My sami jsme to asi tři roky po sobě měli u baráku a vím, jak to dovede lézt na nervy. Jenom to řve a sere, ale pořád se bohužel najdou úchyli, co to musí vykrmovat a bůhví vlastně proč. Jsou to divoká zvířata a měla by se o sebe starat sama. A že by toho bylo tak málo, jak někteří pláčou, to bych ani neřekla, znám místa, kde jich jsou mraky... Podle údajů Wikipedie nějakých 5 milionů párů jenom v ČR, to je málo?! A celosvětově je to nejrozšířenější pták... Kdyby se tak lidi raději víc zajímali o zvířata, kterým doopravdy hrozí vyhynutí, nebo která jsou na nás závislá (hospodářská zvířata apod.). Stejně tak nechápu, proč bych to měla mít ráda nebo proč bych měla být šťastná, že to mám ve svém okolí?? Smiřte se s tím, že každej to mít rád nebude. Tak jako vám vadí myši nebo krtci, já zase nemusím vrabčáky a jim podobné...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 227.2 (?), 4.12.2012 15:30

Nevim, moc co resite, vrabec je chraneny, mam ho v okoli domu, ve dvore, atd.Od vzdy.Nemam duvod ho vyhanet.Jeste naopak, ptaky pres zimu krmim.Pro mne tj.hezke v zime koukat z okna, jak se chodi ptaci krmit do krmitka, poletuji,zadny problem.Ze nekde neco obcas podela, to neni tak hrozne.Treba holub, to uz je jina, od toho uz je trusu, atd.Ale vrabec, maximalne sezere slepicim zrni nejake, tj.cele.Kos, ani vlastovicka, tez mi nevadi, vzdyt to do dvora, stodoly,chleva, prirody patri.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 71.200 (?), 30.5.2013 21:57

Mně byli vrabci totálně ukradený, dokud nám to nezačalo každý den ve čtyři ráno řvát přímo do okna. Furt se to slítávalo a to mě věřte, nebylo to nic příjemného. Někoho rozčílí doběla trus od holuba, mě teda víc vadí nedobrovolný budíček brzy ráno. Každej to má jinak. A kos, kterýho zmiňujete... znám dost lidí, kterým tento ptáček každý rok ožere a oklove podstatnou část úrody třešní, jahod atd... Prostě každá mince má dvě strany, jen někdy nechcem uznat obě.  

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 147.46 (?), 28.9.2015 9:05

Takhle může kecat jen ten co nic neví. Nastěhujte se na vesnici, chovejte slepice, adyste měl-měla vajíčka a sem tam něco na polévku a na papriku, ale když tam budete mít vrabce, tak spotřebujete dvakrát tolik krmení, navíc vám donesou různé nemoci a vy pak cálujete nemalé tintilinti nějakému MVDru+léčiva.  Chcete pro ně na zimu vypěstovat trochu slunečnice, tak se stanou dvě možnosti. Jedna je, že jakmile slunečnice vystrčí děložní lístky, tak se sletí obrovské hejno těch uřvanců, pěkně lapnou klíčící rostlinku za hypokotyl a začnou ji obíhat dokola, dělají to tak dlouho až se jim klíčící rostlnku podaří vytáhnout a sežrat, totéž dělají s kukuřicí. A zůstanou dva ary důlečků, pěkně v řádcích, jak bylo zaseto.Druhá možnost je, že slunečnice nebyla v tomto stavu napadena, ale přiletí jich spousty, když bude v mléčné zralosti. Jsou tak fikaní a slunečnice lákavá, že ani zasíťování nepomůže. Zařekl jsem se a nebudu je rozmazlovat přikrmováním v zimě, které taky není zadarmo.  Na to idylcké „vždyť to tam patří“ se můžu zvysoka víteco.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 112.7 (?), 28.2.2014 16:27

Dobrý Den, vrabci jsou krásní ptáčci máme snimi jediný problém... máme plno vrabců zahnízděných pod střechou..potřebovala bych poradit jak je vyhnat (určitě né zabít nebo využít někomu jako potravu) Jediný problém je, že máte všechno pokálený, ak balkonový nábytek tak fasádu a zem, teď se živý nějakýma fialovýma bobulkama a máte od toho fialové flíčky, nejhorší to je z kraje jara.Klidně ať vrabčáčci jsou, ale né v mé střešně :-)))

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 147.46 (?), 28.9.2015 9:23

Nevím co je na vrabci krásného. Je to cizinec a umí se tu pěkně roztahovat(se Syřany to bude stejné). Člověk rozumný, ale velmi nesoudný toho křklouna přitáhl z Jižní Ameriky, protože se mu zdál být krásný, ale nedošlo mu, co z toho vzejde. a je to tak se vším. Hlavní rozšiřovatel různých nemocí a po světě je člověk. Vemte si myxomatozu u králíků. Svět o ní nevěděl, až jeden francouzský pošuk, který chtěl touto nemocí likvidovat zavlečené králíky v Austrálii. Zajel si proni vpodobě infikovaných králíků do Jižní Ameriky, cestou do Austrálie se i s infikovanýma králíkama stavil doma a co čert nechtěl, tak mu jich pár uteklo. Tím jsme se dostali do stavu, že králík prosperuje jen ve velkochovech, kde jsou ta nejpřísnější veterinární a hygienická opatření.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 142.1 (?), 19.4.2014 18:18

Dobrý den, já si v létě nemůžu užít ani letní posezení venku, všechno pořád posr...  , ale já je nechci hubit, jen odehnat jinam.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Cesta z litého betonu18.4.2024
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Motorova pila stihl 02813.4.2024
Kouří do místnosti12.4.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika