jak se zbavit krtka



   Předchozí příspěvky  |  <  11,  12,  13,  14,  15  >   
         
host - 78.144 (?) 
10.9.2010 1:19

Jako na krtka? Zcela ekologicky, ale potřebujete čerpadlo na vodu a dostatek vody na čerpáni. Tam kde si krtek udělal čerstvý popeček uděláme vstup do jeho chodby. Já jsem si ho nasondoval drátem tak, že jsem pichal do země a tam kde mi doslovně lehce vlezl, tak jsem uspešně jeho chodbu odekryl, Někdy totiž krtek inteligent udělá kopeček mimo chodbu, aby zřejmě obestil agresora... Když máte jeho chodbu odekrytou zavedete do ní hadici od záhradního čerpadla, nebo jenom kousek hadice s koncoukou, na kterou se připojí hadice s čerpadla. Pokud použijete druhou variantu, tak koncovka pro připojení k hadici od čerpadla bude jenom na povrchu. Hadici v díre zase hezky utěsníme a šou začína. Upozotňuji, že čerpadlo by mělo být raději výkonnejší protože takzvané rady, že stačí kbelík vody, je pro pohádkaře. Krtkové jsou zavrtani dostatečně až profesionálně bezpečně dobře a mají ochranu i proti vniknutí vody. tahle metoda zde uvedena není pro vytopení krtka, ale jeho likvidaci udušením. Má to takovou výhodu, že za prvé nebudete vidět ani slyšet jak krtek- ky nedostatkem kyslíka zoufale hrabou únikové chodby, ani jako nestačí polikat přebytečnou vodu kolem nich, která jim nakonec vleze i do plic a tím utonou. Další výhoda je v tom, že zústanou v místech, kde se jim tak líbilo a nebudou dále nikomu lézt bo obvodů nervového okruhu, přičemž bude i majitel zahrady spokojenější. Jako nasytit vlka aby ovce zůstala celá, se zde skutečně uplatňuje. Krtek v zahradě nadále zůstane, i když s plícemi plné vody a navíc si při této akci pořádně zalijete zahradu. Upozorňuji, že čerpadlo musí běžet minimálně tři minuty. Pokud budete pozorovat, že voda prosakuje s jiných míst jako máte zavedenou hadici, tak to je jen dobré znamení, že se chodby krtků náležitě dle zásluh a výkonu jejich aktivyt zaplňují zaslouženou odezvou jisté inteligence transformované do vodního živlu. tak se stanete vládcem živlu působíciho nejen destruktivně na krtky, ale neuvěřitelně i konstruktivne na půdu pro zeleň a stromky. Dle finálního ohledání místa zásahu, pokud zjistíte příliš přemoklou půdu, nevstupujte na ni jeden- dva dny, aby jste se nepropadali do chodeb krtků. preju zábavní aplikaci a pozitivní výsledky. Toto Vám musí zabrat!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
            
host - 112.48 (?), 20.9.2010 22:42

Výborná metoda s najlepším úspěchem. Skutečně se zdá, že metoda čerpadla a zalévání zahrady podzemními chodbami krtků je vskutku účinná. Já jsem na konec hadice k čerpadlu nasadil T nadstavec a tak to stříkalo předpokládam obousměrně. Čerpadlo mi dáva 80l/minutu a myslím, že to je účinné. Po týdnu ani jeden horník v podzemí, ale nevím jestli to není i koncem sezóny. I když vedle po okolí vidět, že v podzemí se pracuje. Dík za radu. budu aplykovat znovu jako se zas nějaký od sousedního prostoru překope. Pep Sarkozy.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Brasica1 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (98) - 19.216 (?), 5.10.2010 21:08

koupila jsem plašiče TV produktt.dva roky to fungovalo, krtci se odstěhovali, aĺe potom si asi zvykli a zase se vrátili, kočky jim asi nevadí mám dva kocoury a všichni moji sousedé mají také kočky ale krtky asi nechytají jediné co se mi osvědčílo zjara jsem koupila na velikonoce pět větrníků a rozmistila jsem je po celé zahradě a krtci zmizeli.Do podzimu postupně vnoučátka větrníky rozbili a krtci jsou tu znovu ,koupím je zase to jediné funguje.

větrník
větrník
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 129.199 (?), 11.10.2010 20:09

 Já jsem přišel na metodu, která stojí jen pár korun a je (alespoň u mne) 100% účinná. Od loňského Silvestra jsem zapoměl v šupleti dvě krabice petard, jedny tákové ty tužky, jedny silnější tzv.Mega. Krtinu opatrně podeberete lopatkou aby se chodbička nezasypala, potom kolíkem díru vyčistit a zapálenou petardu pustit do díry. Je potřeba díru rychle zašlápnout!!! botou se silnější podrážkou. Výbuch je zemí ztlumený asi jako výstřel s tlumičem, nikoho to neruší, nikdo ani neví, že vyháníte krtky a hraboše. Potom hned díru ucpat hlínou aby smradlavý kouř, kterého je poměrně hodně zůstal pod zemí. Ačkoliv se jedná pouze o zábavnou pyrotechniku, otřes země u megapetardy je tak silný, že se na bazénu dělají takové ty Archimedovské kruhy:-)) Krtek se odstěhoval a je klid.

Minulý rok jsem v záchvatu vzteku do krtince strčil hadici a čerpadlem ze studny jsem tam pustil vodu. Pak jsem šel na oběd a následně na to zapoměl. Po čtyřech hodinách jsem tam přišel a ze všech krtinců okolo tekla voda. Je pravdou, že po zbytek léta byl od krtků a myší klid. Né každý však chce investovat 40000l vody. Mám tam ale ořešáky a ty vodu milují, vlašáků bylo přehršle :-)))

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 243.56 (?), 4.10.2012 15:42

Když jsem koupila chalupu, měla jsem zahradu samý kopeček. Ke stromům jsem vysela pryšec, který krtci a hraboši přímo nesnášejí pro odporné "mléko" které obsahují kořeny. No a navíc jsem vybrala všechny saze z komín, podotýkám bylo jich dost a postupně nasypala do nor a zalila. Musel to být zřejmě hnusný zážitek mít kožíšek plný sazí a tlamičku plnou pálivého latexu. Je tomu už 25 let, a je klid.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 13.186 (?), 14.4.2013 16:42

Máte někdo zkušenosti jak se zbavit krtka pomocí síťoviny? Pomůže to? Našel jsem na internetu Síťovina ze 100% PP - Krtex, zelená. Funguje to nebo ne? Máme totálně rozvrtanou zahradu a myslím že toto by mohlo pomoci lépe než různé jiné metody. nebo taky krtek proleze?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 105.181 (?), 4.10.2015 21:38

po tom co si manželka zvrkla na podrytém trávníku nohu, jsme dali na radu mého bratra a jeho zkušenost a objednali si lovce krtů. Do týdne byl od krtka klid

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 166.10 (?), 2.5.2016 20:48

Dobrý den já jsem objevil na stranka ted nevím kde prášek z německa bylo to 1kg kolem 100,- a do týdne opravdu zmizelo ze zahrady vše.myslím tím krtince... pokusím se dohledat...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 228.238 (?), 1.8.2013 9:03

Zabodnout mírně šíkmo (viz. níže) tyčku z drátu o průměru cca. 5 mm. a na tyčku zavěsit plechovku dnem vzhůru. Plechovku (já dávám od piva i když se špatně otvírají ale jde to.) nejdříve otevřít otvírákem na konzervy. Tyčka by měla být tak šikmo aby se plechovka při bezvětří pokud možno svým spodním okrajem nedotýkala tyčky. nebo jen lehce. Ťukání i při mírném větru (něco jako jsou bambusuvé zvonkohry) se přenáší přes tyčku do země a krtek to nemá rád. Přestěhuje k sousedům.Funguje to. Již to nainstaloval i soused proti přeběhlíkům. Přeji mnoho emigrujících krtků.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 105.132 (?), 1.8.2013 10:03

Dva krat som uspel pascou, valcom, do ktoreho krtko vleze ale nemoze von.  Mal som len tychto 2 krtkov, odvtedy pokoj. Ten druhy sa nastahoval do domu toho prveho. Prvykrat som ho nasiel uz mrtveho. Druhykrat este ziveho a vypustil som ho 500 m dalej za cestou na luke. Cervik, ako navnada, nepomoze, pretoze z pasce ujde prec. V tomto suchu je problem nejaku potravu pre krtka najst. Nakoniec sa chytil na spanielskeho plzaka, ktory z pasce nemohol von a hlavne asi mu tam v chladocku v zemi bolo dobre. Uspesny lov bol vzdy za par dni. V tomto suchu nemame ani plzakov, ale predsa sa jeden nasiel a zopar mensich. Krt strasne piskal ked som ho chcel dat von z pasce. Nakoniec som to vzdal. Polozil pascu na zem a ticho sledoval ked sam vyleze.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  11,  12,  13,  14,  15  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika