Hryzec polní / vodní



Stránky: 1,  2,  3   
host - 241.51 (?) 
8.12.2009 1:53, zobrazeno: 45592x

Zdravím Vás, bojovníci...

chtěl bych Vás poprosit o radu v mé situaci. Předem upozorńuji, že ji vnímám jako bezvýchodnou...

Máme zahradu z dvou stran pole a z jedné soused "lenoch" který na to kašle. Již dva roky se těch 1500m2 snažím kultivovat. Celá plocha zorána a vyseta nová tráva. To co tam rostlo před tím bylo příbuzné asi přesličce nebo nějakému kultivaru z prvohor.. No a samozřejmě tam byli/jsou a doufám že už dlouho nebudou hryzci. Krtek je hodné domácí zvíře v porovnání s těma šmejdama...

Ale k věci... Při neustálem vyhulování, zasmaraďování, zašlapávání a těch podobných úkonech jsem došel k závěru, že se mi ti šmejdi množí za plotem a lezou mi na zaharadu. Dozrálo ve mě rozhodnutí vystavět nový plot a to s PODEZDÍVKOU. Přesněni řečeno plánuju tak 50cm směrem k jádru Země. Co si o tom myslíte? Zamezí to těm vetřelcům cestovat ke mě na zahradu? Ti kteří žijí v perimetru dnes to se mnou nemají lehké, válka je válka a já neberu zajatce, ale nová série chodeb směrem od pole mě dokáže zaručeně rozběsnit. a tak jak to vidím já, nejdříve si musím definovat bitevní pole a odříznout zálohy. Jinak se z toho zblázním.

bude stačit 50cm dolu a 20cm nad povrch, abych ji zamezil (nebo alespon trochu omezil) jejich výpady?

Díky za jakýkoliv názor

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 147.34 (?), 8.12.2009 7:25

hryzec přejde nad podezdívku, vyžere,na co přijde a zase odejde, nechci vás tlačit ke koupi psa, ale kámoška má labradora a ten všechny díry včuchá a vykope, s hryzci má pokoj, my jsme si koupili před rokem labradora a podle mého, jsou hryzci na ústupu, rozhrabe každou díru a ty potvory to cítí a asi se stahujou pryč... hodně nervů a úspěchu s těmi potvorami... přestali jsme sadit brambory a mrkev... to co zasadíte ani nesklidíte

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Rony - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1084) - 175.250 (?), 8.12.2009 10:32

Můžu potvrdit, že hryzec přeleze. Klidně se projde po povrchu co např. krtek nikdy neudělá. Když jsem neměl nic po ruce, tak jsem jej nakopnul a zprvu jsem si myslel, že je to potkan. Postupně jsem našel metodu jak je zlikvidovat a bylo to mechanicky do pastí a zbytek zplynovacími tabletami. Přesto 2 stromky mne stačily zničit.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 78.30 (?), 8.12.2009 9:22

Moc by mě zajímalo, jestli někdo nemá zkušenost -  v katalogu Bambusaria jsem viděla tohle:

Artemisia lactiflora - t,1.5m, Č "Pelyněk mléčný" bílé květy v latách, temně zelené listy, největší druh,
velmi účinný proti hryzcům, u nás prakticky neznámý

Už dvakrát jsem objednala semena a zkusila zasít, do truhlíku i na zahradu, ale nic mi nevyrostlo, ačkoli jiná semena od nich vzchází v pohodě, takže špatnou kvalitou semen to nebude. Hanča

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
panidana. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (149) - 96.2 (?), 8.12.2009 14:18

Hryzec je fakt ze všeho nejhorší. Někdo radí afrikány, ale moje máma přísahá, že na vlastní oči viděla, jak se asi deseticentimetrové sazeničky pomalu zatahují do země. To jak zespodu užíral hryzec. zbyly jen dva, tři lístečky zezhora. Byla z toho tak paf, že se nezmohla na akci. Problém s hryzci definitivně vyřešila prodejem nemovitosti. (teď máme já a bratr na zahradě naší mámu...)

Psa si kupte jen v případě, že prostě chcete psa! Co když mu budou hryzci ukradení. Budete mít problém s hryzci a ještě se psem. A když ten pes bude hryzce chytat - umíte si představit jak ta zahrada bude potom vypadat! To je jako byste nepřítele převezl tím že vybombardujete sám sebe.

Já osobně bych radila sazenice balit do králičího pletiva (tedy kořeny) a pořídit si kočku. Ale musí to být kotě od kočky, která sama loví, a ty koťata to naučí. Anebo nějakou o které se ví, že je to lovec. Kočky prakticky dělají jen to, co je naučila jejich matka.

úspěšný boj přeje Dana

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 171.74 (?), 9.12.2009 20:50

Hryzec je fakt problém a nic není spolehlivé.Já jsem používal močivinu, tak lžičku do díry a uzavřít.Ve vlhkém prostředí se M. rozkládá na čpavek a ten hryzce vyžene a okolí je pohnojeno dusíkem.Na chvíli to pomáhá.Jinak děsivě potěšitelné jsou informace, že už jsou u nás oblasti, kde hryzec vymizel, protože se tu šíří norek americký a ten s naší ekologií zamává víc, než by dokázal sám pan prezident.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 88.205 (?), 10.12.2009 1:04

Dobrý den,
mrkněte se na elektronické odpuzovače, předpokládám, že odpuzovač by mohl Váš problém s hryzcem vyřešit.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 147.34 (?), 10.12.2009 10:52

el.odpuzovače..měli jsme jich pár a stojí za starou belu, baterie nevydrží a s reklamací problémy, hryzci si zvyknou na všechno i na ultrazvuk, s kočkou nevím, podle mne by se jich kočka i pobála a pes vám zahradu rozhrabe.Pokud jich ale vyžene, tak to stojí za to.Pokud jim dáte něco do nory, tak to zahrabe.Měl jsem el plašič vlastní výroby a ten zahrabal hlínou, nevěřil jsem vlastním očím.Je to boj na dlouhou dobu.Z rostlin jsme měli takové vysoké tyčky a po její délce listy jako z vrby a když se to zlomí, teče z toho mléko, ale to v pohodě okousali.Boji zdar, hryzcům zmar.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 88.205 (?), 27.12.2009 21:58

Prosím Vás, proč jste používal ultrazvukový odpuzovač proti hryzcům? to je přece nesmysl.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
duri - (27) - 25.138 (?), 10.12.2009 12:31
Podla mna ten plot je dobry napad, ale treba tu nadzemnu cast spravit tak, by po nej nevyliezli. Napriklad na nu z vonkajsej strany pripevnit igelita, alebo nieco ine hladke, klzke. Pripadne spravit na vrchu previs z plastu. Prave mi napadla aj vodna priekopa (napriklad z kanalizacnych trubiek na vrchu rozrezanych), ale v nej by umrelo asi aj vela uzitocnych zvierat. Juraj
uprava podmurovky
uprava podmurovky
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika