Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Vaše kachny považuji za naprosto unikátní potravinové specialistky. Sousedovic kachny (rovněž pižmové + čínské) jsme se sousedkou vyzkoušely jako první fázi ekolikvidace už před sedmi osmi roky. Nejdříve se na ně radostně vrhaly, ale po ca 14 dnech je apetit absolutně přešel. V nejlepším případě sem tam sebraly, zejména kachňata, malé slimáčky. Velkým se však obloukem vyhnuly. Další rok jsme se snažily zjistit, proč je nechtějí. Než jsme je vypustily "do rajonu", nasbíraly jsme několik desítek slimáků a vysypaly jim je, abychom je navnadily. Smějeme se ještě teď, když si na to vzpomeneme: Asi deset minut sbíraly a šmakovalo jim, dalších dvacet třicet minut si úporně drbaly zobáky nohama i o trávu, aby se zbavily slizových pucků u zobáků 
(úplně stejně to dopadlo se slepicemi, které zcela běžně zlikvidují i žábu nebo myš, když na ni padnou, o hlemýždích nemluvě). Většinu slimáků jsme pak musely znovu posbírat my dvě. Tu sezonu už se kachny slimákům s odporem vyhýbaly. Už od tehdy se nám nejvíc osvědčily jednorázové rukavice (benzina nebo odd. pečiva v marketech) + PET lahve s trochou vody, nasbírat je plné nechat chcípnout a vylít do kompostu. POZOR: nedovírejte na fest, jinak špatně dopadnete! Pokud jde o sůl - nepřichází v úvahu - zasoluje půdu, přestříhávání je k prdu, protože jsou kanibalové, takže vyživíte další jedince, piliny půdu okyselují, s pivem bych se při tom množství mohla klidně napojit na přímé dodávky z pivovaru, navíc přijde setsakra draho, a logru, který rovněž používám, neb funguje, bych spotřebovala celé kilogramy. Spařování vařící vodou je také nepraktické: vícenáklady na ohřev vody. Granule sice fungují, ale jsou drahé a je to přece jen chemie. Vyzkoušela jsem i násadu hlístic, či jak se jmenují ty potvůrky. Jsou rovněž drahé a pokud je nepoužije i široké okolí, jsou funkční jen omezeně.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika