Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pletivo pouze oddálí smrt mladého stromku o 10-15 let. Koš z pletiva by musel mět tak 2-3 metry v průměru, aby strom vydržel déle... ale ani to není zárukou. Jak kořeny rostou jisto jistě prorostou i dnem koše, kde je pletivo často pouze zmačkané do sebe (logicky s šířky pletiv. pásu 1metr) a kořen-y jej "shrnou" a vytvoří se díra a i ta stačí hrabajícímu hryzci, nějaký spodní kořen jsem měla takto ohlodaný na dně koše. Další díry celkem určitě s plynoucímy roky a desetiletími vzniknou i na obvodovém spoji koše... Na fotech máte krytí koše pletivem i s hora, ale tj. zbytečné, hryzec ani hraboš vám opravdu nebude hrabat díru z povrchu uvnitř koše, on potřebuje podzemní vlez i únikový východ a to mu jaksi díra z povrchu dovnitř koše nedá...

Navíc jsem zjistil, že i jablon stará 45let, pro napadení kůrovcem pokácená, měla dva, tři slabší kořeny částečně zavalené (pokus o zhojení) po starém útoku hryzců, kteří tady hlodají vždy pouze kůru kořenů a neuhlodávají celý kořen napříč.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika