Reva - druhy rok



host - 135.107 (?) 
7.5.2015 17:47, zobrazeno: 3346x

Dobry den, mohu poprosit o radu ohledne rustu revy v druhem roce? Sice jsem si neco uz nacetla, ale stejne v tom nemam jasno. 

Minuly rok jsem vysadila revu (asi 5 sazenic), nektere rostly vice nektere mene. Letos v unoru jsem je vyvazala v pozadovane vysce do oblouku, ale kdyz ted zacaly rasit, rasi jen dole. Prijde mi divne, ze je to jen dole, vzdyt takova zima nebyla? A co ted, bud jsem cetla, ze vyvazat nebo strihnout dole na jedno ocko a nechat rust cely rok novy kminek (to jsem neudelala, protoze jsem myslela, ze vyrasi ty ohnute pruty - na strihu byly zelene). Pak jsem jinde cetla ze mohu nechat kminek pokracovat z nejhorejsiho ocka, to bych rada. A prosim o radu co ted - mam tedy vsechny vyhony pod nejhorejsim vylamat? A kdyz je vylamu, kde budou rust listy?  

Potrebovala bych fak odpoved "pro blbe", nevim, jak s tou revou pokracovat ted, abych z nich vypestovala pekne kere. Chtela jsem stredni vedeni revy. 


Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
Georg Black - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (331) - 38.186 (?), 11.5.2015 11:06

Důležité je, jak to narostlo v loňském roce. Z tý fotky nejde úplně poznat jak je to vzrostlý, ale na moc nic to nevypadá.

Pokud je loňské dřevo/kmínek slabší, než nějakých 7-8 mm a jako, že to tak vypadá. Tak jste to v zimě měla vzít u země/na 2 pupeny.

Obecně pupeny často raší tak nějak od zdola. Takže je možná šance, že ty nahoře ještě vyraší. V tom případě by se ty spodní při podlomu odstranily a nechal se jen nejspodnější jako záložní.

Pokud to však nevypadá na to, že se ty nahoře chytnou a je to fakt slabý, tak bych provedl takovou opožděnou opravu zimního řezu a to tak, že bych vylámal všechno, až na dva nejspodnější. Ten úplně nejspodnější pak po narůstu 5 listu uštípnul(budoucí záložní). Tím by se mělo docílit zapěstování nového mínku z druhého pupenu od spodu. Ten původní/loňský, bude od třetího pupenu odspodu holý a v průběhu roku, až přestane tak tlačit míza (červenec) bych ho ustřihnul 1cm nad tím novým letošním leterostem, co roste z 2 pupenu od spodu.

Zjednodušeně řečeno, téměř celý loňský kmínek bych poslal do háje zapěstoval nový z 2 pupenu počítáno od spodu.

S pozdravem GB.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika