Přemrznutí hroznů



mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 96.18 (?) 
28.9.2014 18:38, zobrazeno: 2602x

Slyšel jsem, že někdo dělá víno později - z již přemrznutých hroznů, tedy v době kdy prý již mají přes 22st, nemá někdo zkušenosti? - zda to tedy opravdu funguje a pak zda není ve víně cítit nějaká namrzlina. Co jsem tak slyšel tak na podzim měly hrozny kolem 17st, ale ponechány po přemrznutí a sklízeny až v průběhu listopadu, byla cukernatost moštu 23st. Říkám si, že listová plocha není a jak to tedy s tím cukrem je, ale na druhou stranu, postupně se bobule scvrkávají a cukru je v nich více..děkuji za vysvětlenou.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
Georg Black - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (331) - 38.186 (?), 29.9.2014 7:32

Nepřibývá cukru jen se ztrácí voda. wink Podobně se dá fortifikovat již hotové víno přemrznutím a odebrání zmrzlé vody z povrchu. Je to stejný princip.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika