Poraďte: Kam sázet



ivan z okénka - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (800) - 165.2 (?) 
4.4.2013 18:27, zobrazeno: 5439x

Přišly mi sazenice révy. Pět odrůd. Na podzim jsme vykopal pět jam, založil je podobně jak radí Knihovnička Zahrádkáře a objednal pět odrůd. Teď mi přišly. Mám dvě místa u stěny na jih a tři volně v zahradě. Které odrůdy bych měl dát na tu stěnu. Mám odrůdy Malverina, Iljičevskij ranyj, Polar, Krystal a Sufolk Red. Jsou to řízky, jen Malverina je na SO4.

Vypadají dobře
Vypadají dobře
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 3.23 (?), 8.4.2013 16:29

Máte trochu divný vkus, Malverina je ryze moštová odrůda, určitě by našla lepší alternativa. Ale budiš. 

Malverinu dejste na jih, protože je pozdní a má tvrdé kyseliny.  U těch ostatních je to jedno.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 151.93 (?), 10.4.2013 15:39

Asi jste se měl nejdříve poradit. Kvalitní odrůdou, kterou Vaše rodina ocení je snad jen Krystal. Pro mě osobně je hodnotný ještě Iljičevskij ranyj, ale má malé bobule, první rok měl dokonce bobule velké asi tak jako keře ptačího zobu. Polar je raná odrůda, ale chuťově nic moc. Sufolk Red je tuším nějaká labruska. Jinak - Iljičevskij ranyj, Krystal a pravděpodobně i Sufolk Red jsou velmi bujné odrůdy a potřebují prostor.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
ivan z okénka - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (800) - 221.3 (?), 11.4.2013 11:55

Děkuji, ale už se stalo. Chtěl jsem zůstat při zemi. Snad mi něco zůstane, co by nežrali ptáci. Vybíral jsem k chorobám spíše odolnější odrůdy. Koukal jsem co mají lidé kolem - Krystal. A když je Iljičevskij raný, měl by být dost brzo. Polar by měl vydržet zimu. U Malveriny se mi líbilo jméno (před tím jsme měli dvě desetiletí Isabellu - také hezké jméno - a náhle, bez varování, se před několika roky na jaře neprobrala) a mohla by ji nahradit i dobou zrání. Je určená do moštu (jsem barbar, míchám jablka a révu, nekvasím, jen zavářím) jestli ty kyseliny pozdvihnou chuť moštu bude to skvělé, pokud to nepůjde, naučím se roubovat. Suffold Red je labruska, ta má Isabellu nahradit v chuti. Vítám ovocnou chuť. A nemá mít pecky. A jestli nebude chutnat ptákům jako Isabella... Před několika roky jsem vysadil věci z Lednice, nezůstalo mi nic. Mám na zahradě akorát už jen Suzi a myslím, že si s každou novou odrůdou polepším. Když ne (ano) dám vědět. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
zyjan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (512) - 151.93 (?), 11.4.2013 22:18

Odolný vůči mrazu je i Krystal a Isabela. Podle mého názoru Vám Isabela spíš uschla než zmrzla. Když jsou podzimy beze srážek, je nutné (nejen révu) pořádně na zimu zavlažit.

Jinak - pro dobrý výnos relativně kvalitních hroznů jsou dobré odrůdy Bianka, Rondo, Phoenix, Augustovskij a Suzi kterou máte je také výborná odrůda - všechno jsou to rezistenty.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika