Listy revy - co je příčinou



ivan z okénka - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (800) - 184.133 (?)
28.6.2016 7:16

Ano.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
                     
ivan z okénka - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (800) - 184.133 (?), 28.6.2016 7:16

Ano.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
ondro - (48) - 39.55 (?), 14.6.2016 9:57

bojim sa, ze to nerobi skodca ale je to problem vo vyzive. Mohol by to byt nedostatok boru ktory byva v ilovitej alebo silne vapenatej pode. Listy sa deformuju su hrbolate, velmi nepravidelne a zle narastene, tvori malo kvetov a tie sprchavaju.

Paradoxne ja som tiez u seba objavil taketo priznaky na mnohych korenoch, ktore urcite neobjedol skodca. Ktovie ci nejake deformacie nesposobil tohtorocny silny jadny mraz - teoreticky mohol ciastocne poskodit puciky - ale to je dost velka spekulacia. U vas tipujem ten bor a tym ze je to vedla domu tam by mohol byt napr. nadbytok vapnika napr. z nejakych murarskych prac.

Pozri Fyziologické poruchy révy vinné

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
katoo - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (364) - 167.81 (?), 14.6.2016 22:12
Rozbor půdy jsem nedělal, většinou šla do vykopané jámy z 70% dovezená zemina. Pokud to je nedostatek boru, čím doporučíte doplnit? Před týdnem jsem stříkal listovým hnojivem pro vinnou révu. Na jaře zase cereritem zarytým do země. Děkuji za další rady, katoo
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Lenka 22 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (122) - 90.207 (?), 17.6.2016 1:28

Dobrý den, také mám problém a nevím, co mám ještě dělat. Nejdříve mi mráz zasáhl vyrašené a částečně zalistěné výhony na 3 kořene révy bezsemenné, velkoplodé odrůdy. Ostatné jsou v pořádku. Omrzlá réva se znava zalistnila, vykvetla a v době větu začala výrazně žloutnout. Myslela jsem, že má chlorózu, protože máme hodně vápenatou hloubkovou studniční vodu.(dala jsem zatím Cererit a zítra dám želzo na listy a do země síran železnatý) Pak se objevil na zadní straně listů sametový povlak, tak jsem myslela, že jsou to svilušky a perenospóra současně. Napadené listy jsem odtrhala.Nastříkala jsem Kumulus a zatím po 5 dnech není vidět efekt. Dnes jsem pod lupou objevila škůdce, který vypadá jako černá čárka asi 5mm dlouhá, a rychle se pohybuje. Tak si myslím, že to mi vsává listy. Když jej v létě má člověk na upocené ruce tak jej to štipne. Co je to za škůdce? Nikde na internetu jsem takového naviděla a nevím, čím mám révu postříkat. Chci dát Mospilan, nebo Sumithion v kombinacei s nějakým postřkem proti plísni a padlí, ale nevím jakým. Může mi někdo odpovědět, co je to za škůdce? Nikdy jsem jej neviděla na žádných stromech, keřech, nebo rostlinách. Listy vypadají žalostně neduživě, jsou vysušené téměř jako papír. Nejdříve ožloutli a měli zelenou žilnatinu, pak sežloutli a za chvíli se mi vysuší a nebudu mít nic. Hroznové strapce zatím žijou a nepadají. Některé ještě dokvétají. Děkuji. Lenka

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 22.27 (?), 12.7.2016 19:23

Dobrý den, také zde připojím dotaz s fotkou o co se může jednat. Jedná se o Vostorg Muškatnyj, který loni rostl perfektně a pokud nějaké příznaky byly, tak si je nepamatuji. Letos rostlina roste méně. Nové listy má sice beze skvrn ale menší a světlejší.Toto jsou největší starší listy. Tyto listy má poze jedna z 40 hlav révy které pěstuji.

Děkuji za radu


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 22.27 (?), 19.7.2016 10:53

Ještě k mému dotazu. Kloním se spíšek k tomu, že se nejedná o chorobu, ale o problémy s výživou. Nemůže se takto projevovat nedostatek železa, hořčíku, či něčeho jiného ve výživě? Fotka vedle táhne do modra, takže ve skutečnosti jsou listy světleji zelené než okolní réva a i tato hlava měla loni tmavěji zbarvené listy (foťák špatně vyvážil bílou)

Fotku jsem upravil a takto je více reálná.

Stav rostliny se bohužel zhoršuje.

Pokud se může jednat o problém s výživou, poraďte co by se dalo podniknout.


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 22.27 (?), 19.7.2016 14:19

Tak jsem prošel trochu net a našel jsem užitečnou stránku, tak sem přidám odkaz. Třeba se někomu může hodit.

Réva vinná - choroby a škůdci

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 22.27 (?), 20.7.2016 19:00

Tak nikdo nic. No nevadí. Porovnával jsem listy na netu s virózami a s největší pravděpodobností jsem virózu vyloučil. Houbová choroba to nebude vzhledem k tomu, že letos u mne není tlak houbových chorob a já navíc preventivně stříkal. Na vedlejším keři Nera jsem objevil několik listů přesně odpovídající fotce na uvedené stránce pro nedostatek hořčíku a moje fotka výše odpovídá fotce listu s nedostatkem Bóru. Loni jsem hnojil kompostem, letos jen NPK, tak v tom bude asi zakopanej pes. Pořídil jsem Borax, Hořkou sůl a zelenou skalici a postříkal vína. Děj se vůle boží.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 82.39 (?), 26.7.2016 9:52

Može isť o červenu spalu viniča. Treba skusiť postrek na buduci rok skôr na jar.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 22.27 (?), 27.7.2016 18:22

Děkuji za radu a stanovení možné příčiny.

Červenou spálu jsem již vyloučil. Skutečně to odpovídá i vzhledově nedostatku živin a již se mi to i potvrdilo. Před postřikem se keř každý den horšil. Po postřiku kokteilem stopových živin keř viditelně zezelenal a přestal se horšit. Výrazně se letos asi již nezlepší, ale pokud réví vydřeví a přežije zimu, tak to bude dobrý.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika