Burčák 2011



m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5577) - 155.12 (?) 
17.8.2011 22:43, zobrazeno: 5955x

Tak jsem dnes poblíž Valtic viděl u silnice první prodejce burčáku a přitom jablka ještě nejsou zralá .

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 191.103 (?), 17.8.2011 23:10
To bude, Mirku, pravdepodobne odroda Priesvitné letné. Paľo
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
bred_ik - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (899) - 228.74 (?), 18.8.2011 12:04

Známý z Branišovic už měl první burčák cca před 10 dny, samozřejmě ze Solarisu!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5577) - 133.163 (?), 18.8.2011 12:25

Já mám taky první úrodu stolních již zkonzumovánu, samozřejmě že může být ze šťávy dovezené např. z Maďarska, pokud by tomu tak bylo klidně si dám ale... nějak jim nevěřím, má to celý den na slunku a ono to "nejede", těch turisů co tu jezdí, oni si dají rádi.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 44.75 (?), 18.8.2011 13:06

Já bych to dal, přece jenom první košt, je první košt (a mírné riziko dočasného běhání není smrtelné).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5577) - 133.163 (?), 18.8.2011 14:03

Dopoledne jsem spraskal půl slaďoučkého melounu a už jsem na tom prkýnku byl dvakrát, jednou tak tak. Co se týče burčáku tak mám oči na štopkách a při mých popojížďkách po rajonu hledím na dveře od sklípků jestli už náhodou nemají to sladké mňam...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 3.132 (?), 18.8.2011 21:10

Siegr už má 16, takže v úterý jdeme na to.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5577) - 155.12 (?), 19.8.2011 17:33

Tak dnes proběhlo první okoštování, přímo ve sklípku v Novosedlech, burčák z odrůdy Irsai Oliver, natažený přímo z demižónu. Jelikož mám rád slaďoučký tak tento hodnotím slovy "již trochu řízlý".

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 58.114 (?), 26.4.2013 14:13

Chtěl bych znát názor vinařů, zda by šel udělat burčák (v malém množství cca do 20 l) následujícím způsobem : sklidím zralé hrozny, vylisuji šťávu a ihned ji dám do PET lahví do mrazáku na -20°C. Pak třeba za půl roku ke vhodné příležitosti rozmrazím, nechám kvasit v demižonu až vznikne burčák.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika