Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Příkmenný pás můžete udržovat zatravněný i holý. Co vinohradník, to názor, a fotografie z různých koutů světa to i dokazují. Osvědčilo se mně udržovat porost z nízkých druhů trav (kupř. lipnice) a jetele, a dále cíleně se zbavovat úporných plevelů jako pýru, svačce, svízele přítulu, ptačince žabince, kopřivy apod.
Na kultivaci příkmenného pásu je také vhodná uvědomělá manželka, pokud tedy neodmítá podílet se na konzumaci úrody a výrobků z vinohradu.

Meziřadí (každé druhé) obdělávám podobně jako pan Wimpi rotavátorem. K tomu do něj občas zaseju zelené hnojení a časem do porostu zajedu mechanizací. Měl jsem při jedné příležitosti kubíky slámy, a tak došlo i na její nastlání postupně v několika tenších vrstvách. Některé publikace doporučují zpětně zapracovat i naštěpkované letorosty ze zimního řezu. Zde si musíte rozhodnout sám, jestli je považujete za zdravé a podle toho se zařídit.

Jednu dobu jsem nechal zatravněné každé meziřadí. Po čase jsem ale měl pocit, že jsem tímto spíš vytvořil zónu klidu krtům, hrabošům a hryzcům.
Nicméně mít meziřadí bez vegetace také považuji za nešťastné řešení, a to jednak z důvodu eroze, splavování deštěm a brodění se blátem.

-FD-

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika