Projekt na dálku



host - 143.136 (?) 
21.6.2010 8:59, zobrazeno: 7865x

Dobrý den,

při pročítání diskuze o projektech jsem si všimla, že se často často zapojují i odborníci, můj dotaz tedy směřuje převážně k nim. Pořídili jsme si dům, zahrada byla ve stavu, který nám příliš nevyhovoval, proto jsme se pustili do "přestavby". Vlatními silami se dá zvládnout, co však, mám pocit, že nám ovšem chybí, je jakási celková vize co vlastně chceme a jak by to mělo vypadat.

Proto bych se ráda zeptala na názor zde přítomných architektů, zda se dá vypracovat projekt "na dálku", třeba na základě fotek, emailů, telefonátů.. apod. Bydlím poněkud z dosahu ČR, zahradní architekty bych sice v okolí dokázala najít, ale nějak nedisponuji dostatečnou znalostí jazyka, abych byla schopná přesně vyjádřit, co bychom si představovali. co si tedy myslíte o "projektech na dálku"? Děkuji za názory. Silvie.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
host - 180.2 (?), 21.6.2010 9:25

Dobrý den paní Silvie. Zkusím odpovědět. Projekt na dálku jistě jde, ovšem záleží na jeho rozsahu. Sám jsem vypracoval třeba projekt na zahradu, kdy majitel stál na místě, pomalu se otáčel a plochu i s okolím natáčel na videokazetu, kterou mi potom zaslal. A celé to ještě komentoval co a jak. Ale ještě jsem měl i mapový podklad, aby bylo vidět, jak jsou světové strany a hlavně měřítko. Byla to zajímavá práce. Těchto projektů jsem dělal víc, co ovšem dnes velmi pomáhá, tak jsou fotky z digitálu, kdy se dá okamžitě reagovat na nově vzniklou situaci, o které při stavbě nebývá nouze. Jen uvedu příklad. Majitelé mají vybraný nějaký bazén, potom zajdou na výstavu a zalíbí se jim jiný, tak jen pošlou foto a rozměry a je to bez problémů. Ovšem projektovat třeba park na dálku, to bych určitě nedělal. Stanislaw

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 3.92 (?), 21.6.2010 11:17

Dobrý den, připojuji se s drobným doplněním - myslím, že by vypracování projektu z hlediska dnešního snadného přenosu dat nebyl problém, pokud uvedete přesné údaje, jak již napsal pan Stanislaw, týkající se nejen světových stran, nadmořské výšky a pod (i když např.nadmořská výška v Norsku nemá stejné podmínky jako v Řecku...) Spíš bych měla obavy například z přesného českého označení odrůd rostlin, abyste pak neběhala se seznamem po zahradnictví, navíc s nedostatečnou znalostí jazyka.Toto znám totiž z vlastní zkušenosti, když v zahradnictví zoufale hledají jistou odrůdu majitelé projektu (mnohdy jistě nelevného), který byl vypracován zřejmě architektem, který pracuje s původně zahraničním programem od stolu a nemá tuchu, co se prodává u nás... Pokud se však týká celkové vize, jistě se dá poradit i na dálku, pokud byste kromě sdělení své představy například ještě vyfotila zahrady, které Vás zaujaly v okolí, aby byly jasnější další souvztažnosti. Hodně radosti z "přestavby". Jana K.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
víítek - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (573) - 6.15 (?), 21.6.2010 17:32

Nemohla byste napsat o jaký stát se jedná?

Jde o to, že třeba ve středomoří jsou uplně jiné možnosti. Vše je jinak. V zahradách se pěstují fíky, olivy, tomely, kiwi, citrusy ap. Podobně posunutý je i sortiment okrasných keřů a rostlin. Nechci nikoho podceňovat, ale bez dobré znalosti půdních, klimatických podmínek a vhodného sortimentu pro danou oblast to asi nepůjde.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 208.92 (?), 21.6.2010 22:29

nene, takhle exotický stát to není, bydlím v Německu. a děkuji za názor i Vám, tohle mě nenapadlo, že se by jeden měl počítat i s takovýmito parametry..holt jsem laik, no :)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 208.92 (?), 21.6.2010 22:26

Jano, děkuji za přání, bohužel to zatím není ani moc radost, spíš galeje..označení rostlin by snad takový problém být neměl, máme přece latinu!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 208.92 (?), 21.6.2010 22:34

pane Stanislawe, děkuji za informaci. Park opravdu nemáme, jedná se o pozemek o rozloze necelých 800m2 :) máme pozemek ve svahu, ráda bych ho nějak srovnala, ale bohužel na něj není příjezd:/ absolutmě nemám předtavu, je-li technicky možné na něj třeba navézt hlínu, když se tam nedostane traktor..existuje nějaký postup, kterým by to šlo? a jinak žádná extravagance, máme malé dítě, takže nějaký plácek na hraní, možná bazén, nějaký ten keřík, kde se dá něco uzobnout, pár jahod.. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Podklad dlažby na terasu22.4.2024
Výběr hliníkové pergoly od A do Z22.4.2024
Cesta z litého betonu18.4.2024
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika