Příspěvky uživatele - Mimmo

Kdoule - poživatelnost za syrova, 11.12.2021 Obsahuje fotku
Kdoule se téměř nedá ukousnout jako jablko. Po nakrájení na tenké plátky se jíst dá. Stravitelnost syrových plodů však není tak dobrá jako u jiného ovoce. Doporučuji spíš jen na ochutnávání.
Jakou pozdni broskvon?, 1.11.2021
Doporučuji Suncrest. Pěstuji ji i na Vysočině, kde zraje koncem srpna. Je to moje nejchutnější broskev.
J. H. Hale, 17.10.2021 Obsahuje fotku
Díval jsem se dnes na trhu. Existuje sice asi nějaká "QA" procedura, ale když si nějaký zákazník vyndá sazenici a po prohlédnutí ji vrátí do jiného pytle, může k záměně dojít. Cedulka je jen na pytli a ne na sazenici.
Přesazení broskvoně v 500 mnm, 3.10.2021
Připravte si předem novou jámu. Když se vám rozsype kořenový bal, nic se nestane. Musíte však stromek ihned zasadit a zalít. Kořínky se nezničí. I tak bych stromek silně zastřihl.
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 23.9.2021
Milane, řízky rajčat jsem venku zasadil asi před dvěma měsíci. Ted už hodně obrůstají, kvetou a nasazují plody. Myslím, že sezóna venkovního pěstování potrvá v mých podmínkách asi ještě 5 týdnů. Přestože (dočasně) sídlím stále ještě... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 22.9.2021 Obsahuje fotku
Moje řízky rajčat docela dobře rostou. Už mají nasazené malé zelené plody. U nás skoro neprší a není rosa. Všechny rostliny uvítaly snížení letních teplot. Takže znovu začaly plodit i cukety. Chilli papričky plodily i v horku. Škůdce (kněžice)... celý příspěvek >
J. H. Hale, 8.9.2021
V Bulharsku jsem je otrhal včera. Jinak by je napadl hmyz. Jsou velmi veliké, stále tuhé, ale chutné. Nechávám je v chladu k postupné spotřebě. Tvůj stromek byl od stejného prodejce, ale ta doba zrání se mi nezdá. Prodává ještě Suncrest a Fayette.
Meruňky 2021, 1.7.2021 Obsahuje fotku
Já při tomto teplém počasí pauzu nemám. Sklízím teď Orangered a mám ještě několik plodů Goldrich. Obojí jsou dost veliké atraktivní plody. Taky mi zraje veliká no name meruňka s větší násadou. Její plody však nejsou tak hezké.
Marhule na sever, 29.6.2021
Někdy zmrzne všechno, jindy jen část. Málokdy nezmrzne nic.
Nerostoucí melouny, 25.6.2021
Zalévejte hodně a teplejší vodou. Ne ledovou přímo ze studny.
Aký je to hmyz?, 24.6.2021
Aha. Ani ta velikost nebyla na snímku moc vidět. Vřetenušky jsou mnohem větší.
Aký je to hmyz?, 24.6.2021
Na velmi neostrém snímku je asi motýl vřetenuška, který snad letorosty neničí. Na listech je nápadné poškození roztoči,. kteří nejsou hmyz.
Míchání postřiku Ridomil, 22.6.2021
V každém případě je lepší nemísit koncentráty, ale dva zředěné roztoky. Pravděpodobnost nežádoucích interakcí se sníží.
Jód pro hnojení i desifekci, 18.6.2021
Čistě od stolu bych si tipnul, že dusík z mléka v akci může být levnější než dusík ze sušeného hnoje. Mléčný vápník v chelátové vazbě může být taky dobře využitelný. U jódu bych tipoval, že má potlačit některé nežádoucí mikrobiální procesy. Musí tam... celý příspěvek >
Tsunami, Auroru nebo Radku? Co rodí nejdříve?, 17.6.2021 Obsahuje fotku
Aurora už taky zraje. Ale sklizeň bude až v sobotu na Leskoře. Plody, které padají, jsou moc chutné. Barva je taky velmi atraktivní. Už mi ani není moc líto, že jsem o sklizeň Tsunami přišel.
Další diskuze:  1,  2,  3,  4,  5  >  
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika