Příspěvky uživatele - Frany

Kyselinky v moštu - jaky změřit/odhadnout, 2.10.2015
"Před pár roky jsem sklízel Bago ve 22 °NM a víno bylo neskutečně kyselé,..." Kyseliny a cukry jsou holt dvě věci. Titrovatelné kyseliny kolem 18g/l jsem zažil, také v bagu. Trochu víc, a už by nebyla stačila zkumavka :-). Takový výchozí... celý příspěvek >
Biologická ochrana proti mrazům, 18.3.2014
Ostražitý začnu být v okamžiku, jestliže SK překladatel uvede odolnost vůči ledovci. V té chvíli mě začne zajímat, o kterém ledovci a co píše samotný výrobce. Asi o žádném a nic, že... Výrobce ale rovnou uvádí, že jde o polyetylén, nikoli... celý příspěvek >
Kdy plánujete letos stříhat víno?, 26.2.2014
Nevím, nevím - má někdo kladnou zkušenost s čímkoliv, co se přehodí přes dráty a co by zamezilo omrznutí výhonů? Mé zkušenosti jsou špatné: na ráno jsem poslední roky krom 2013 (kdy u nás nemrzlo) našel pod textilií omrzliny a do večera bylo vše... celý příspěvek >
Domácí víno - základní problémy, 14.10.2013
JMF, JMK, BOK proměňuje kyselinu jablečnou na mléčnou. KJ je ostrá v chuti, KM je jemnější. Kyselina vinná, myslím, zůstává BOKem nedotčena, a buď vypadává časem (a chladem) sama jako vápenatá nebo draselná sůl, nebo se jí dá pomoct CaCO3, KHCO3... celý příspěvek >
Sklizeň révy 2013, 2.9.2013
Díky, těší mě, že to tak vnímáte. Je zatím trocha fotografické teorie. Ve své hrubé podstatě je to tak, jako když na večírku pálíte bleskem do tmy. Jen často s tím rozdílem, že tam se aparát marně snaží malým výkonem naširoko prosvětlit... celý příspěvek >
Sklizeň révy 2013, 2.9.2013 Obsahuje fotku
Letošní jarní nápor roztočů réva zvládla a i když je násada menší, hrozny jsou v pořádku, až na občasný výskyt padlí. Jako první posel zrání ve vinohradu je Portugalské šedé, dále zatím neidentifikovaná bílá odrůda podobná BV 16-17-4. Muškát Otonel... celý příspěvek >
Black Magic, 2.9.2013
Porovnejme ještě s popisem Kodrjanky z ampelografie, cituji: "Listy: středně velké až velké, pětilaločnaté se středně hlubokými výkroji.  Čepel listu je lehce vrásčitá, spodní strana listu je jemně plstnatá. Bazální výkrojek je lyrovitý,... celý příspěvek >
Black Magic, 1.9.2013
Pomoci samozřejmě mohou, nikdy nevíte. Zkusíme porovnat tvar čepele, ozubení po okraji, počet laloků i jejich výraznost. Dále pak dává dost informací výkrojek i samotný řapík. List jako celek také poskytuje několik indicií. Vyfoťte jej podle možností... celý příspěvek >
Black Magic, 31.8.2013
Zeptal bych se pánů, co mají možnost porovnat Kodrjanku a Black Magic (Paľo, Brańo,...), jestli by se kromě bobulí a semen podívali na další ampelografické znaky a podělili by se svá zjištení, příp. fotky. Kdyby se našla alespoň jedna výraznější... celý příspěvek >
Co vaše réva? (2013), 9.8.2013
Oprava: U nás známá jako Prim.
Vinič v 763 mn.m, 9.8.2013
Pod Wimpiho zkušenosti a názor se klidně podepíšu. Za léta pěstování révy jsem v 250m n. m. udělal zkušenost, že mi růst révy zjara hodně brzdí chladný vzduch táhnoucí se od lesa vzdáleného víc než kilometr. Také v létě bývají relativně chladnější... celý příspěvek >
Co vaše réva? (2013), 9.8.2013
Přesně tak. V HU Aug. M, registrován pod názvem Palatina; Palatina u nás zase registrována jako Prim.
Co vaše réva? (2013), 9.8.2013
Nepřipomíná Vám ta "Neznámá odrůda podobná Arkadii" tuto?
Co vaše réva? (2013), 28.7.2013
Jaro, pozink se časem ztrácí sám, a působením karboxylových kyselin možná ještě rychleji. Navíc mám za to, že kyseliny z bobulí by si někudy našli cestičku k železným iontům i přesto, že se tvrdí, že zinek chrání železo i při poškrábání. Nicméně... celý příspěvek >
Choroba révy, 26.7.2013
Mirku, tolik padlí, že by všichni padli. Muselo snad na něj něco zabrat... Topas, Discus, Falcon... to jste v nedávné době zřejmě postupně a několikrát použil. Přece nebudete bezhlavě stříkat každé tři dny. (Myšleno jako povzdech.) Popište... celý příspěvek >
Další diskuze:  1,  2,  3  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika