Příspěvky uživatele - Vlasta L.

Papriky 2020, 6.2.2020
Trhaná sadba- prostokořenná, pikýrovaná do truhlíku nebo volné země,, není v žádném květináči nebo keímku.
Kořeninová paprika Žitava, 6.12.2019
234 217, toto platí pro výrobek, tedyuž umletou papriku. V této směsi několika druhů paprik je obsažena i odrůda papriky Žitava. Tuto odrůdu jako osivo mělo v produkci Semo, v současné nabídce ji ale nemá. V.L.
Paprika Rodrigo, 22.8.2019
Chybička se vloudila, místo Rodrigo patří Ramiro, koupená 2ks balené v celofánu v supermarketu.
Paprika Rodrigo, 22.8.2019
Vašku, jak jsem nahlédla, tak semena jsou tedy dosti drahá, to mě až přechází chuť. Píšete, že papriky jsou zdegenerované, to se snížila kvalita zasílaného osiva? Nebo jste zkusil použít své vlastní z originálu? Ono to v první generaci docela vychází... celý příspěvek >
Paprika Rodrigo, 20.8.2019
Vašku, moc pěkné. Prosím o upřesnění názvu odrůdy, (v dřívějším článku píšete Schalamout), kde lze semena koupit? Je to hybrid?  Má silnou stěnu jako rajčinová paprika (8-10 mm)? Děkuji V.L.
Rajčata 2019/2, 30.7.2019
Ano, ale zachovejte si co nejvíce semen z originálu, aby jste nemusel pak dále přesévat z vlastních výpěstků. Později by pravděpodobně šla kvalita dolů.
Problém s citrusy, 4.7.2019
Pokud se Vám podařilo nechat přeschnout kořenový bal natolik, že již nepřijímal vodu, je nutno celý květináč ponořit třeba do kýble s vodou přes noc. Ráno vyndat, nechat okapat a udržovat přiměřenou zálivkou ve vlhkém stavu. Citrusy jsou pěstovány ve... celý příspěvek >
Nové stromky/ keře? Z pařízků, 1.7.2019
Jestli výhony vyrůstají z ušlechtilé části, je to v podstatě možné, proč ne. Bylo by ale třeba upravit počet výhonů,  v podstatě založit korunku bez kmenu, větve redukovat s ohledem na nově vysazené. Do budoucna by postupně podle situace... celý příspěvek >
Používáte na zahradách herbicidy?, 26.6.2019
Nevadí mulč růstu nových výhonů malin? Kdyby se plevel alespoň omezil, byla by to výhra. I po jarním vytrhání má teď kvetoucí bršlice přes metr. Poházeli jsme zjara suchý koňký hnůj a to jsme jí asi dobře vykrmili.
Používáte na zahradách herbicidy?, 26.6.2019
Ráda bych použila do malin, ale stále nemohu zjistit, který je vhodný. Jsou silně zarostlé kopřivou a bršlicí, pracné vypletí zjara není už vůbec vidět, plevel je vysoký přes metr, porost téměř neprostupný. Tak co s tím?
Jahodník neroste, 31.5.2019
Zjistěte stav kořenů, zda jsou vidět jejich nové bílé přírůstky. Mrazíky jim nejspíš nevadily, horší situace by byla, kdyby se v kořenovém balu usídlili rezaví mravenci (vlastní zkušenost). Takové sazenice pak nerostou, vypadají lehce povadle a pouze... celý příspěvek >
Papriky 2019, 18.5.2019
Paprika má pouze postižené listy sáním mšic. Až odroste poškozený střed, tak dále už budou listy normální. Mšice je nutno hlídat, někdy je třeba po kratší době postřik zopakovat. Zjistěte, zda jsou zahubeny i mšice v srdíčku rostliny. V.L.
Roubování okurek, 11.4.2019
Stonek okurky odřezávejte, až je jasné, že okurka začíná znovu růst a po odkrytí nevadne. Možné, ale pracnější je přeříznout stonek nejprve do poloviny a za několik dní dokončit.
Cerv v kmeni topazu, 10.4.2019
Některý z druhů drvopleně
Červený rybíz - antraknóza, 6.3.2019
Lído, na padlí Decis? To slyším (vidím) opravdu poprvé. V.L.
Další diskuze:  1,  2,  3,  4  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika