|
Co je to za rostlinu, 13.8.2014 Líčidlo jedlé. Štáva z plodů se používá k dobarvování šťáv, džemů apod.
Jinak pro tuhle rostlinku nemám využití, plody většinou oberou ptáci... moji sousedi se pak také asi diví, co jim vyrostlo na zahradě za rostlinu
|
|
Červený javor - choroby, 12.8.2014 A na mojí fotce je svraštěnka? Jarní listy jsou ok ale to co vyrostlo v létě nějak zasychá...
Padlí tady není, jen na jaře byl silný útok mšic |
|
|
|
Larvy likvidující trávník, 10.8.2014 Nejspíš to není chroust ale chroustek letní. Jeho ponravy tady likvidují kosáci.
Kdysi jsem se o to zajímala, prý na ně platí Dursban (jesli není zakázaný) ale snad jen na první rok života ponravy. Nakonec jsem usoudila že to napadení... celý příspěvek > |
|
Co je to za kytičky, 2.8.2014 2) je zavinutka - Monadra |
|
Dlužicha - Heuchera - trvalka nejen do polostínu?, 30.7.2014 Tak poslední foto, ta medově zlatá je opravdu Caramel... i když ten můj vypadá jinak. Proč já nemám tak pěkné jasné listy? Mám já to vůbec Caramel ? |
|
Mini, Bibi, Datlo od Semo, 29.7.2014 Mirku, musím to zaťukat... tady letos nemoce na rajčatech a spol. zatím žádné.
Žádné mšice, svilušky, molice, nedostatek vápníku
Ve skleníku mám Finik or, Tomatoberry, Nastju Sl., Pollicino a Goldkrone, sklízíme už dlouho a nejvíce zatím... celý příspěvek > |
|
Dlužicha - Heuchera - trvalka nejen do polostínu?, 28.7.2014 Děvčata, tak jsem to nechala ověřit a je to opravdu Southern Comfort |
|
Pochlubte se květinami, 27.7.2014 Dnešní zajímavé fotky...
|
|
Dlužicha - Heuchera - trvalka nejen do polostínu?, 27.7.2014 Meliso, myslím že vydrží i v květináči... už měsíc a půl v něm "mořím" Mochu , stále jsem se totiž nerozhodla kam s ní.
Ale líp jí bude na záhonu, i když viděla jsem někde i pěknou fotku... sestava dlužich a host v květináčích. |
|
Dlužicha - Heuchera - trvalka nejen do polostínu?, 27.7.2014 Shanghai moc pěkná Marvelous Marble jsem shodou okolností dnes vyhodila, druhá dlužicha která to letos zabalila
Udělala pár fotek těch nejhezčích..
|
|
|
|
Prosím poradíte dlouhokvetoucí trvalku s červenými květy 30-50 cm vysokou?, 27.7.2014 Nevím jestli tady někdo zmínil mochnu - Potentilla thurberi ´Monarch's Velvet´
Dnes vykvetl první kvítek, výškou zatím tak 30cm... mrkněte, třeba se vám bude líbit
Fotku jsem samozřejmně zapoměla udělat |
|
Dlužicha - Heuchera - trvalka nejen do polostínu?, 26.7.2014 Udělejte prosím nějaké pěkné foto Vaší nové
Mám taky novou, moc pěkná barvička. |
|
Šalvej?, 23.7.2014 Na 100% meduňka |
|
Bohyška (Hosta) v nádobě - čím hnojit, 22.7.2014 Mám hosty jen ve volné půdě ale snad Vám to pomůže...
Na jaře když se začnou ukazovat puky host, rozhodím NPK 20-8-8 (trávníkové hnojivo ). Pak hnojím ještě podruhé a to Cereritem (asi před 14dny). Na jednu středně velkou hostu asi kávovou... celý příspěvek > |
|
Měli jste letos americké padlí?, 19.7.2014 Mám jen jeden Zlatý fík... dostal dvě dávky Discusu a úroda byla úžasná
Nikdy jsem nejedla lepší angrešt... |
|