|
Topper - senzorické zhodnocení destilátu, 23.2.2016 St.J.A se nemnoží semeny (generativně) ale jen a pouze řízkováním. Už jenom to, že někdo vezme St.J.A a ozdravenou (viruprostou) v invitro kultuře ji začne množit je dostatečný důvod, aby se prodávala pod jiným jménem.
To co považujete za... celý příspěvek > |
|
Topper - senzorické zhodnocení destilátu, 22.2.2016 Nevím jaké jsou předpisy v polsku, ale u nás jsou matečné stromy evidovány a odebíraný rozmnožovací materál je také zapisován do původu určité šarže. Nemělo by se tak stávat to, co je běžné mezi zahrádkáři, že berou rouby ze zakoupených výpěstků... celý příspěvek > |
|
|
|
Topper - senzorické zhodnocení destilátu, 22.2.2016 Nějak nechápu, jak můžete u vegetativního množení mluvit o nějakých generacích (potažmo štěpení linií).
Odlučitelnost od pecky by měla být dána geneticky a neměla by se podstatně měnit. Je však pravdou, že když se sečtou vlivy výživy, zralosti a... celý příspěvek > |
|
Topper - senzorické zhodnocení destilátu, 22.2.2016 Všechny TOP... jsem měl chuťově porovnávat při návštěvě u pana šlechtitele Matejska.
Ano pane doktore. Ten nejkvalitnější polní nález v kolekci VŠÚO pocházející z obce Černčice je pravou domácí švestkou a tudíž kvůli citlivosti na šarku zajímavý... celý příspěvek > |
|
Lupinus - vlčí bob - jedovatost, 22.2.2016 Pokud dáte semínko do Jiffy a pak rostlinku i s jiffou do K9 a po prodeji z K9 bez porušení balu na stanoviště, tak to není to přesazování, které měli pisatelé na mysli. Nesnáší to, když nasijete nahusto a vyjednocené sazeničky pikýrujete jinam - ty... celý příspěvek > |
|
Topper - senzorické zhodnocení destilátu, 22.2.2016 Pepiku, když kounu na Váš BPEJ tak bych zapoměl na používání podnoží St.j.A.
Pokud jde o ekonomiku, tak u mne je na prvním místě Černčická. Jenže tu bohužel seženete pouze v VŠUO Holovousy a ještě k tomu na podnoži St.j.A. Jisté pekařství, když... celý příspěvek > |
|
Podnože od dodavatele z VŠÚO s.r.o. Holovousy, 22.2.2016 Až na to, že produkci podnoží zajišťují zahradníci za minimální mzdu (9500,-Kč/měsíčně hrubého) a ani traktorista co to vyorává nemá o mnoho víc (11000,-Kč/měsíčně i s prémiemi).
Ceny zboží určuje majitel = Sempra Praha a.s.
|
|
Identifikace dřevin a jejich možné přesazení, 22.2.2016 Dobrý den
Takovéto dřeviny má cenu přesazovat jen ve dvou případech.
Máte k nim silný citový vztah a potřebujete zachránit právě tyto exemláře.
Máte k nim profesionální zadání a jako profesionál uděláte za peníze zákazníka i... celý příspěvek > |
|
Zachrana orecha zrezanim, 21.2.2016 Nevím jak konkrétně strom vypadá, ale postupoval bych spíše v nekolika postupných krocích o menší razanci.
První rok bych provedl odlehčovací řez a řez na ochranu dutin před zatékáním. Reakcí na tento odlehčovací řez je pak mnoho krásných... celý příspěvek > |
|
Podnože od dodavatele z VŠÚO s.r.o. Holovousy, 20.2.2016 Zrovna u Holovouských bych se zdravotních rizik nebál. Mají akreditovanou laboratoř a testování matečnice mají jen za režii. Byl suchý rok a někdo podcenil závlahu. Jak jsem již psal "Nemůžete se divit, ýe řízek má jen tak malé přírůstky, když loni... celý příspěvek > |
|
|
|
Podnože od dodavatele z VŠÚO s.r.o. Holovousy, 20.2.2016 Nechápu, příště si objednerte podnože o rok starší. tedy to co by jste měl s trochou vlastní práce z tohoto materiálu až za rok. Taky by jste měl uvést, za kolik a v jakém stáří jste měl podnože z Holandska, nebo jestli jste neměl nakoupené už hotové... celý příspěvek > |
|
Test na metanol, 20.2.2016 ten "metanol v dokapu" je nepřesnost přebíraná citacemi. Jde o to, že při nízkém výkonu topidla vůči chladiči máte dvě snadno rozlišitelné vlny průtoku na výstupu z chladiče, Pokud je ale výkon vyšší, může dokap první vlny přesahovat do nástupu... celý příspěvek > |
|
Podnože od dodavatele z VŠÚO s.r.o. Holovousy, 20.2.2016 Kotel není reklamace!
Osobně já vidím na snímcích zdravé kořeny a v rámci zjednodušení bych všechny střihnul o 5-7 cm do starého dřeva (1/3 délky řízku), vršky ošetřil vinařským parafinem a naškolkoval na šířku čepele rýče (4 do metru).
K... celý příspěvek > |
|
Test na metanol, 20.2.2016 Jak myslíte, já tomu nerozumím. Jen nechápu, proč v naší palírně mají na předek co kape při teplotách pod 70°C tak velkou jímku a co do ní vlastně nakape. Ano v poměru k dení výrobě je to zanedbatelné promile, ale já bych určitě nezkoušel ochutnávat... celý příspěvek > |
|
Nůžky Felco 2, 8 (6) nebo Bahco PX-M2(3)?, 20.2.2016 To ne, ale sám vydíš, jakou má odhad času ještě rezervu pro případný střih živých plotů a úklid roští rozstříháním na drobnější kousky (třeba aby se to vešlo do kontejneru na svoz biologického odpdu).
|
|