|
Švestky ve vlastní šťávě, 23.7.2018 Modrého ovoce bude fůra a tak bych si chtěl zavařit nějaké celé švestky ve vlastní šťávě pro budoucí použití na švestkové koláčky (asi Hamanova). Už jsem to dříve dělal, ale dost mně při té doporučované teplotě 100 °C praskaly. Zabalit do těsto šly i... celý příspěvek > |
|
Sklizeň rajčat a paprik - 2018, 23.7.2018 Mimmo, vysel jsem jen jednu odrůdu z těch semen co jste mně poslal. Mělo to být podluhlé rajče. Vyrostlo mně toto krásné velké srdce. Je to n echtěná záměna nebo to může být zkříženo s něčím jiným? Bulharské to asi... celý příspěvek > |
|
|
|
Španělská rajčata, 22.7.2018 Dnes jsem sklízel první zralé plody těch španělských bifteků. Salobre tři plody, Gallego jeden plod a Rosa de Huesca (růžové mám nejradši) sedm plodů. Dva nejzralejší jsem vzal domů, abych je mohl vyfotit. Asi je dám dceři, která přiveze navečer... celý příspěvek > |
|
Paprika Rodrigo, 22.7.2018 Ty Vaše papriky vypadají skvěle. Vidím, že jsou zalité a tak by mně zajímalo, jak často a kolik ty papriky zalíváte.
Vladimír |
|
Španělská rajčata, 21.7.2018 Letos je u nás opravdu pořasí podobné jako ve Španělsku. Moje rajčata to kvitují s povděkem.
Vladimír |
|
Obří řecké fazole, 20.7.2018 Omlouvám se zapomněl jsem ty obrázky otočit v Irfanu. Snad to tak moc nevadí.
Vladimír |
|
Obří řecké fazole, 20.7.2018 Tak jsem také něco nafotil. Pokud jde o ty květy, tak si myslím, že rostlina má zakódováno, že i když je na tom vijanu plno květů a i když jsou všechny opyleny, tak ponechá pouze pár (dva nebo tři) lusků a ostatní květy shodí. Včera jsem našel první... celý příspěvek > |
|
Masitá rajčata, 19.7.2018 Také mně začínají zrát nějaká masitá rajčata. Přidávám 6 obrázků tří mých oblíbených, pro mne jedny z nejchutnějších- Orange Russian 117, Mayo´s delight a Zamorano.
Vladimír |
|
Sklizeň rajčat a paprik - 2018, 18.7.2018 Obdivuji to množství rajčat, ale ještě víc obdivuji to, že je někdo schopen takové kvantum zpracovat.
Vladimír |
|
Rajčata 2018/2, 17.7.2018 Každý bojujeme s něčím. Já mám problém s vysokými teplotami a hlavně s vodou. U nás spadlo v květnu 28 mm, v červnu 28 mm a v červenci zatím 8 mm. Zalívám, ale už mne to zmáhá a ještě k tomu se mně zdá, že studna už to taky... celý příspěvek > |
|
|
|
Obří řecké fazole, 14.7.2018 Tak go nevím, co by ten pták na těch fazolových květech hledal. Žádný nektar tam není, jen pyl a ten je zajímavý jen tak pro čmeláky a různé ty včelky samotářky a pod. Pokud jde o ty vijany květů, také mám na každém jen dva maximálně tři lusky. Ale... celý příspěvek > |
|
Marmeláda, po otočeení sklenic víčko odskočí vyteče, 14.7.2018 Džem se od marmelády liší tím, že v džemu jsou viditelné kousky ovoce a většinou se nezahušťuje tolik jako marmeláda. Že by se musel používat Gelfix, to je jen vaše domněnka.
... celý příspěvek > |
|
Marmeláda, po otočeení sklenic víčko odskočí vyteče, 14.7.2018 Já dělám bez pektinu meruňkový džem a malinovo rybízovou marmeládu (půl na půl). Hlavní spotřebitelem je dcera a vnučka. Dcera jí meruňkovou jen tak a vnučce ji dává do bílého jogurtu. Přeci jen do toho jogurtu by asi ten rosol nebyl tak dobrý. My... celý příspěvek > |
|
Marmeláda, po otočeení sklenic víčko odskočí vyteče, 14.7.2018 Chtěl bych se zeptat těch co používají Gelfix 3 1. Co je výsledným produktem po 6 minutách vaření? Povidlí, marmeláda, džem nebo jen ovocný rosol?
Vladimír |
|
Marmeláda, po otočeení sklenic víčko odskočí vyteče, 14.7.2018 Možná, že pan doktor Vysloužil má pravdu, musím přiznat, že jsem jeho příspěvky detailně nestudoval. Teorie o skrytém varu, měření teploty nalévaného džemu a nějaké předehřívání skleniček mne nezajímá. Já to dělám čtyřicet let jednoduše. Jakmile... celý příspěvek > |
|